Annonce
Tønder

Kæmpe havvindmøller på land– nix tak

Vindmøller ved Sæd-Vindtved. Foto: Uwe Iwersen

Læserbrev: Hvor naiv har man lov at være? Der er intet objektivt behov og intet krav om flere vindmøller. Vi har en overproduktion i dag på 2,5 gange vort maksimale forbrug stigende til det dobbelte blot med eksisterende havvindmølleparker og dem, som er godkendte til opstilling.

Bosætning med kæmpevindmøller i baghaven: Sporene og erfaringerne fra Vindtved-Ubjerg skræmmer især efter opførelsen af Thomas Ørting Jørgensens (Borgerlisten) 6 store vindmøller: De berømmede millioner til et par træborde og bænke, udendørs skakbræt og en boccia-bane. Hvordan er forbruget af disse herligheder, altså det reelle behov?


Vi lever her, fordi vi vil og glæder os over vore omgivelser - minus vindmøllerne.


Hvordan går det med Thomas Ørting Jørgensens og proselytters gyldne løfter om tilflyttere og nye bosætninger efter rejsning af disse seks store møller? Befolkningstallet i Vindtved-Ubjerg er støt faldende fra før møllerne blev rejst! Det viser de klare tal, realiteterne. Glem de hede løfter og fantasier om millioner til eventuelle småspareres satsninger. Det drejer sig om få hundrede kroner om året over 30 år til hvad? En narresut!

Vi har ikke nogen rådden banan her. Det er et forvrænget billede, som regnedrengene på Christiansborg og vindmøllespekulanterne har opfundet. Men vi er presset af disse pengegriske spekulanters pres mod lokal befolkningens liv, levned og økonomi! Det er vi stærkt imod. Vi lever her, fordi vi vil og glæder os over vore omgivelser - minus vindmøllerne.

15 af disse store havmøller ude til havs kan forsyne hele Sønderjylland, det vil sige, at Sønderjylland kunne befries for samtlige 480 udtjente gamle vindmøller. Vort behov for strøm vil kunne dækkes så langt som fagfolk kan forudse. Men der er til gengæld et akut behov for at forstærke vort elnet fremfor kæmpevindmøller, som fhv. kommunaldirektør Niels Johannesen pointerede i Rejsby Ungdomsskole 10. april 2019, hvilket selv Viden-om-Vind og Energinet (Energistyrelsen) erkender.

Alle oplysninger her er baseret på deres egne informationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce