Annonce
112

Kæmpe kup varede under 11 minutter: Designerstole for mere end 200.000 kroner og dyr cognac stjålet

Kroen ligger ved den sydlige bred af Ringkøbing Fjord. Arkvofoto: John Randeris

Nymindegab: Der var natten til mandag indbrud på Nymindegab Kro, og det var store værdier, som formentlig adskillige tyve slap af sted med.

Kroeejer Finn Steffensen oplyser, at alarmen gik klokken 02.44, og han var fremme på kroen klokken 02.55. I løbet af de 11 minutter var både tyve og tyvekoster væk.

Hovedbyttet blev stole - Y-stole designet af Hans J. Wegner. Der forsvandt 45 sådanne stole. Der er hotellets logo på stolene.

- Det er utroligt, de kunne nå det, for de kan ikke stables, siger Finn Steffensen.

Det betyder desuden, at der skal et stort køretøj til at rumme stolene.

Stolene koster cirka 5000 kroner stykket, så er der forsvandt for mere end 200.000 kroner

Annonce

Dyr cognac og højttalere

Der forsvandt også tre højttalere, B&O - mindre højttalere som hang i hotellet.

Tyvene vidste også, hvor den dyre cognac stod. Der blev stjålet en flaske Louis XIII, som koster over 20.000 kroner. Der blev også stjålet to noget mindre værdifulde flasker spiritus.

I løbet af meget kort tid har Nymindegab Kro installeret kameraovervågning og anlæg, der lægger røgslør ud.

I sidste uge blev der stjålet 11 Y-stole fra det nærliggende bibliotek i Nørre Nebel. Her var der også indbrud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce