Annonce
Kolding

Kæmpe lettelse efter test af 61 borgere i hjemmeplejen: Ingen smittet af coronasyge aftenvagter

De ansatte i hjemmehjælpen er enormt dygtige til at forebygge spredning af coronavirus, konstaterer senior- og sundhedsidrektør Annette Lund: Arkivfoto: Mette Mørk 
61 borgere testet for corona efter udbrud på aftenhold i hjemmehjælpen i city. Ingen er ramt, viser de første test. Stor ros til ansatte og ledelse fra senior- og sundhedsdirektøren.
Annonce

Kolding: Man får lyst til at råbe hurra.

Søndag formiddag fik Kolding Kommune nemlig svar tilbage på den første coronatest af de 61 borgere i hjemmehjælpen i city, som har haft besøg af fem aftenvagter, der er smittede med coronavirus. Ikke én eneste af de 61 er positiv, oplyser senior- og sundhedsdirektør Annette Lund.

- Det er godt nok en kæmpe lettelse, og det er imponerende godt arbejde af både ledelsen og medarbejderne, konstaterer direktøren.

Frygten for, at nogle borgere i hjemmehjælpen var blevet smittet med coronavirus, brød ud i sidste uge, da det viste sig, at først én aftenvagt og siden yderligere fire af hans kolleger på aftenholdet i city havde fået covid-19 i kroppen. Kollegerne lod sig teste omgående og på eget initiativ, da de fik at vide, at deres arbejdskammerat var ramt.

Annonce

Helt vildt

Det pågældende aftenhold består af i alt ni ansatte, og det er dem, der siden 7. oktober har været indenfor i hjemmene hos de 61 borgere, som torsdag og fredag blev testet på deres bopæl med hjælp af en af Regions Syddanmarks podebiler.


Vi havde frygtet et scenarie som dem, vi har set andre steder, hvor smitten bare har bredt sig.

Annette Lund, senior- og sundhedsdirektør


Annette Lund konkluderer på baggrund af de 61 negative testsvar, at der er tale om "helt vildt dygtige medarbejdere, som gør alt det, de skal, og som er omhyggelige med håndhygiejne og værnemidler, og en dygtig ledelse, som gør alt det rigtige med smitteopsporing.

- Jeg er imponeret. Vi havde frygtet et scenarie som dem, vi har set andre steder, hvor smitten  bare har bredt sig, siger hun.

Også på Kongsbjerghjemmet i Lunderskov har man åndet lettet op som følge af en massetest af de 32 beboere, efter at en fast vikar i sidste uge blev konstateret smittet med coronavirus. Alle beboere ser ud til at være gået fri - nu afventer kommunen testsvarene fra de 58 ansatte.

Alle skal testes igen om en lille uges tid.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce