Annonce
Nordtyskland

Kæmpe lettelse: Nu kan alle få tid på vaccinationscentre uanset alder og helbredstilstand

Formentlig bliver den prioriterede rækkefølge på vaccinationscentrene ophævet i begyndelsen af den kommende uge. Genrefoto: Ramzi Boudina/Reuters/Ritzau Scanpix

FLENSBORG: Ganske som i Danmark har tyskerne vaccineret mod corona i en prioriteret rækkefølge, hvor ældre, svagelige og sundhedvæsnets frontpersonale stod først for. Men i denne uge blev der frigivet vaccinationstider til alle hos de praktiserende læger i Slesvig-Holsten, mens den oprindelige rækkefølge fortsat gjaldt på vaccinationscentrene.

Men efterhånden er så mange blevet beskyttet, at den sidste barriere kan falde.

- Vi er i færd med at forberede os på at åbne for tidsbestillinger for alle på vaccinationscentrene og ophæve dermed den prioriterede rækkefølge, forklarer den slesvig-holstenske sundhedsminister, Heiner Garg, til mediehuset SHZ.

Annonce

Har man endnu ikke fået et eller to prik, selvom man tilhøre de hidtil prioriterede grupper, bør man skynde sig at bestille tid, anbefaler ministeren. Endnu har de særligt sårbare nemlig stadig fortrinsret.

Ændringerne træder efter planen i kraft i begyndelsen af den kommende uge.

I Slesvig-Holsten kan man vaccinere flere og hurtigere end i de fleste af de 15 andre delstater. Det skyldes blandt andet, at Danmark har sendt knap 100.000 doser Astrazeneca ned til vennerne lige syd for grænsen. Midlet er udelukkende blev et fordelt til de praktiserende læger, mens vaccinecentrene længe kun har anvendt Biontech/Pfizer og Moderna.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce