Annonce
Tønder

Kæmpe millioninvestering: Skolebyggeri holder sig på sporet

Man er længst med nordfløjen af den nye skole i Skærbæk - skolen skal efter planen stå færdig inden sommerferien. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Byggeriet af den nye folkeskole i Skærbæk Skole forløber indtil videre som planlagt, men tidsplanen er stram. Skolen vil se på en involvering af elever.

Skærbæk: Så langt, så godt. Byggeriet af den nye folkeskole i Skærbæk forløber indtil videre som planlagt.

Børn- og skoleudvalget fik forleden en orientering om, hvordan det går, og planen for byggeriet følges.

- På den måde har vi da i hvert fald en forventning om, at man når det til tiden, med mindre det da giver meget, meget dårligt vejr her til vinter, fortæller Kim Printz Ringbæk (S), der er formand for både børn- og skoleudvalget og den politiske styregruppe, der følger skolebyggeriet.

Skolen skal stå klar, så den kan bruges fra næste skoleårs start, og håndværkerne har ikke tid til at dovne den. Således blev byggestart rykket, da det viste sig, at skolen ikke kunne bygges for det først afsatte beløb - det krævede en ekstra politisk behandling, hvor yderligere millioner blev givet.

- Derfor er det en stram tidsplan, siger Kim Printz Ringbæk.

Politikerne blev også orienteret om, at budgettet holder.

- Alt i alt var det nogle fornuftige udmeldinger, vi fik. Så det kører stille og roligt derud af, lyder det fra udvalgsformanden.

Annonce

Alt i alt var det nogle fornuftige udmeldinger, vi fik. Så det kører stille og roligt derud af.

Kim Printz Ringbæk (S), formand for børn- og skoleudvalget

Nordfløj lukkes

Byggeriet i Skærbæk er nu så langt, at man kan se omridset af den kommende folkeskole på Oksens Mark. Nordfløjen er man længst med.

- Den er ved at være lukket, og så er de så igang med at rejse betonelementer på sydfløjen, fortæller Kim Printz Ringbæk.

Hvor det i øjeblikket er håndværkere, der er i gang på byggepladsen, arbejdes der på, at elever også skal involveres. Ikke med store maskiner, mens snarere med blyant og blok.

Således er det tanken, at skolen skal bruge byggeriet i undervisningen.

To faser

På folkeskolen i Skærbæk er man nu i gang med at se, hvordan byggeriet konkret kan bruges i undervisningen.

- Der er grundlæggende to faser i det. Der er den fase, hvor eleverne er nødt til at stå udenfor hegnet - det er klart, når de tumler rundt med tonstunge betonelementer, kan vi ikke havde dem rendende inde på pladsen - det er den fase, vi er i nu. Og så er der den fase, hvor de på et tidspunkt kan komme ind og fornemme byggeriet, siger distriktsskoleleder Klaus Fog.

Han peger blandt andet på, at en oplagt mulighed er at bruge byggeriet i matematikundervisningen.

- Hvordan indretter man et fællesrum eller et klasseværelse? - altså arbejde med målestok og sådan noget, siger skolelederen.

Hvis alt går vel, pakker skolen flyttekasser på denne side af sommerferien.

- Hvis planen holder, så var tanken da, at vi så småt begynder at flytte derned inden sommerferien. Det er svært at lægge en deltaljeret plan i sådan et stort byggeri, når vi er så tidligt i fasen, siger Klaus Fog.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Kolding

Påbud fra Arbejdstilsynet: Medarbejderne kan blive syge af at arbejde på bosted for udsatte piger

Annonce