Annonce
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Grænsekontrollen har i den forløbne uge været ret effektiv. Arkivfoto: Lars Salomonsen.
Store narkofangster ved den dansk-tyske grænse den seneste uge.

Frøslev: Tre ransagninger af biler ved den danske-tyske grænse i Sønderjylland har i den seneste uges tid givet pote.

Tirsdag den 15. oktober blev to biler først på eftermiddagen og med kort tids mellemrum udvalgt til kontrol ved grænseovergangen i Frøslev af en enhed fra Udlændingekontrolafdelingen og Toldstyrelsen i Padborg. Den indledende efterforskning viste, at de to køretøjer kunne sættes i forbindelse med hinanden. Den forreste bil blev ført af en 19-årige mand fra Holland. En anden 19-årig mand fra Congo og bosat i Holland var fører af en Range Rover, der viste sig at indeholde tre kilo ecstasy og halvanden kilo amfetamin fordelt i pakker.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. De to mænd blev onsdag den 16. oktober fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. De blev begge af dommeren fængslet i fire uger. De kærede ikke.

Annonce

Flasker med metadon

De succesfulde ransagninger fortsatte et par dage senere. Da en 30-årig svensk statsborger i torsdags den 17. oktober kørte over grænsen i Frøslev, blev bilen udtaget til kontrol. Det viste sig, at der i hans BMW lå mange store sodavandsflasker, hvoraf en del havde været åbnet. Flaskernes indhold blev testet, og det viste sig, at de indeholdt i alt 39,5 liter metadon.

Manden blev fredag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved retten i Sønderborg. Han nægtede sig skyldig, men dommeren valgte at fængsle ham i fire uger.

Metadon og ecstasy

Fem dage senere blev en 21-årig hollandsk mand i en Suzuki Vitara kort efter midnat udtaget til kontrol. En grundig gennemgang af bilen afslørede 30 kilo amfetamin og 3 kilo ecstasy. Den 21-årige har også været fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. Han nægtede sig skyldig, men blev fængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen. - Vi er meget tilfredse med den seneste uges narkotikabeslag ved grænsen. Det er meget tilfredsstillende, at både vores tætte samarbejde med Toldstyrelsen bærer frugt, men også at vores politimæssige fokus på både indrejse og kriminalitet giver resultater, siger politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdelingen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce