Annonce
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Grænsekontrollen har i den forløbne uge været ret effektiv. Arkivfoto: Lars Salomonsen.
Store narkofangster ved den dansk-tyske grænse den seneste uge.
Annonce

Frøslev: Tre ransagninger af biler ved den danske-tyske grænse i Sønderjylland har i den seneste uges tid givet pote.

Tirsdag den 15. oktober blev to biler først på eftermiddagen og med kort tids mellemrum udvalgt til kontrol ved grænseovergangen i Frøslev af en enhed fra Udlændingekontrolafdelingen og Toldstyrelsen i Padborg. Den indledende efterforskning viste, at de to køretøjer kunne sættes i forbindelse med hinanden. Den forreste bil blev ført af en 19-årige mand fra Holland. En anden 19-årig mand fra Congo og bosat i Holland var fører af en Range Rover, der viste sig at indeholde tre kilo ecstasy og halvanden kilo amfetamin fordelt i pakker.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. De to mænd blev onsdag den 16. oktober fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. De blev begge af dommeren fængslet i fire uger. De kærede ikke.

Annonce

Flasker med metadon

De succesfulde ransagninger fortsatte et par dage senere. Da en 30-årig svensk statsborger i torsdags den 17. oktober kørte over grænsen i Frøslev, blev bilen udtaget til kontrol. Det viste sig, at der i hans BMW lå mange store sodavandsflasker, hvoraf en del havde været åbnet. Flaskernes indhold blev testet, og det viste sig, at de indeholdt i alt 39,5 liter metadon.

Manden blev fredag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved retten i Sønderborg. Han nægtede sig skyldig, men dommeren valgte at fængsle ham i fire uger.

Annonce

Metadon og ecstasy

Fem dage senere blev en 21-årig hollandsk mand i en Suzuki Vitara kort efter midnat udtaget til kontrol. En grundig gennemgang af bilen afslørede 30 kilo amfetamin og 3 kilo ecstasy. Den 21-årige har også været fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. Han nægtede sig skyldig, men blev fængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen. - Vi er meget tilfredse med den seneste uges narkotikabeslag ved grænsen. Det er meget tilfredsstillende, at både vores tætte samarbejde med Toldstyrelsen bærer frugt, men også at vores politimæssige fokus på både indrejse og kriminalitet giver resultater, siger politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdelingen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce