Annonce
Haderslev

Kæmpe nedslag i brugerbetaling: Det bliver billigere for unge sportstalenter at leve drømmen ud

John Skovby, der til daglig er skoleleder på Høje Kolstrup Skole i Aabenraa, er formand for Haderslev Sportsakademi. Arkivfoto: Timo Battefeld
Samarbejdet mellem idrætsforeningerne, organiseret i sportsakademiet, og Haderslev Kommunes talentcenter er for alvor sat på skinner. Nu skal der satses på "piger i sporten."

HADERSLEV: Det bliver langt billigere for unge i Haderslev Kommune at udleve drømmen om at dyrke sport på højt niveau.

Talentudviklingen sker i et samarbejde­ mellem Haderslev Sportsakademi og Talentcenter Haderslev, og det har hidtil kostet 9200 kroner per år for den enkelte unge og dennes familie. Det beløb sættes i fremtiden ned til 5000 kroner, og det dækker de unges brugerbetaling til fitnesscenter og morgenmad – den såkaldte restitutionsmiddag – efter morgentræning.

Annonce

Reel afregning

Haderslev Sportsakademi opstod i 2018 og er klubbernes repræsentant, der samarbejder med kommunens Talentcenter Haderslev. Akademiet har fra begyndelsen udbetalt en startstøtte til talentcentret på sammenlagt 250.000 kroner om året, men den udfases nu og erstattes af reel afregning ved køb af kommunal sekretærbistand.

- De 250.000 kroner er ikke vigtige i forhold til pengene, men startstøtte er i sagens natur startstøtte og nu udfases den, da vores overordnede setup er på plads, siger formanden for Haderslev Sportsakademi, John Skovby.


Nu kan alle spillere jagte deres sportslige drøm uanset baggrund og indkomst.

Thomas Vilstrup, SønderjyskE


Ud over at en økonomisk blokering for de unge idrætsfolk er fjernet, kan sportsakademiet begynde at udvikle nye områder, og her står ordene ”piger i sporten” højt på listen.

- Vi har en gruppe dygtige piger, og de kræver en anden form. Pigerne gør sig nogle tanker om skole, hvor de gerne vil være dygtige, de vil også gerne være dygtige til sport, og de vil gerne være en god veninde.

- Drengene tænker: Hvis jeg er god til fodbold, får jeg også gode venner i skolen. Sådan lidt kategorisk sagt, forklarer John Skovby.

Annonce

Skoleskift

Han fortæller, at pigerne typisk får overvejelserne ved skiftet til en ungdomsuddannelse:

- Men det er også tanker, der kan opstå, mens de går i talentklasserne på Kløvermarken, hvor de begynder at overveje: Skal jeg det ene eller det andet.

I SønderjyskE er der glæde over, at en økonomisk sten i skoen er fjernet hos de unge boldtalenter:

- Nu kan alle spillere jagte deres sportslige drøm uanset baggrund og indkomst. Økonomien kan ikke længere spænde ben for, at fodboldspillere bliver en dele af setuppet, og det bliver nemmer for os at fastholde spillere og forældre i vore setup, siger talent-chef Thomas Vilstrup i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce