Annonce
Erhverv

Kæmpe pakkevirksomhed flytter 85 medarbejdere fra Kolding

Transportvirksomheden Bring tog tirsdag første spadestik til en ny terminal i Taulov, og det betyder, at koncernen og 85 ansatte flytter fra adressen på Birkedam i Kolding slutningen af 2020. Her er det borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard (S) og Per Buus, der er salgsdirektør for Bring i Danmark, der tager første spadestik. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Bring har taget det første spadestik til en ny terminal i Fredericia. Det betyder, at de 85 medarbejdere i pakke- og logistikvirksomheden flytter fra Kolding til Taulov.

Kolding: De 85 medarbejdere hos Bring i Kolding skal sætte kurs mod Taulov, når virksomheden i slutningen af 2020 flytter ind i en ny terminal i Fredericia. Går det efter planen, er virksomheden klar til at håndtere de mange pakker i den nye terminal til black friday og julen næste år.

Pakke- og logistikvirksomheden har gennem et stykke tid ledt efter en ny placering i Trekantområdet, som er et knudepunkt for distributionen vest for Storebælt, og man har nu valgt at leje sig ind i en ny terminal på Kongens Kvarter ved Taulov. Terminalen bliver opført af Kolding-entreprenør Daugaard Pedersen, der også ejer grunden.

- Vi er ved at vokse ud af den nuværende terminal i Kolding. Vi har pladsproblemer, og så oplever vi en stor vækst inden for e-handel, og det gør, at der kommer nogle nye krav til blandt andet vores pakkesorteringssystem. Det skal vi have moderniseret, så derfor har vi været på udkig efter en ny lokation, og jeg synes, vi har fundet den helt rigtige geografiske placering, siger Andreas Hald, der er administrerende direktør i Bring Express.

Annonce

Bring flytter til Fredericia

Bring flytter til Kongens Kvarter i ved Taulov, som entreprenør-virksomheden Daugaard Pedersen har købt af Fredericia Kommune, og byggevirksomheden lejer ejendommen ud til Bring. Den nye terminal får 40 porte. Bring forventer, at 130 chauffører, lagerarbejdere og administrative medarbejdere får arbejdsplads på den nye terminal. Første etape af byggeriet, som Daugaard Pedersen A/S er totalentreprenør på, afleveres til Bring i august 2020. Herefter kan Bring starte montering af sorteringsanlæg i terminalen.

Mulighed for udvidelse

Den nye terminal bliver på 6.400 kvadratmeter, og derudover opføres der 800 kvadratmeter til administrationen. Den nye terminal bliver stort set lige så stor som den nuværende i Kolding, men pladsen bliver udnyttet bedre.

- Samtidig får vi mulighed for at bygge ud i Taulov. Der er mulighed for at bygge en terminal, der er dobbelt så stor. Derudover får vi en meget mere effektiv drift på den nye terminal, fordi vi får den bygget efter vores behov, siger Andreas Hald, der fortæller, at alle ansatte i Kolding bliver tilbudt at rykke med til den nye terminal, og man forventer, at skulle ansatte 45 nye medarbejdere.

- Nogle får længere på arbejde. Andre får kortere. Men vi vil selvfølgelig gerne have alle medarbejdere med til Fredericia. Vi forventer jo faktisk at vokse til 130 mennesker, når vi flytter ind. Vi vil primært vokse inden for lager og administration, siger Andreas Hald.

Har I haft kig på en placering i Kolding?

- Ja, og Daugaard Pedersen, der bygger terminalen, har jo base i Kolding, og vi har været glade for at være i Kolding. Men det var i Fredericia, byggegrunden og muligheden lå. Så det er ikke fordi, at vi har været utilfredse med Kolding Kommune, siger Andreas Hald.

Bring har i dag 285 ansatte medarbejdere i Danmark, og koncernen Posten Norge og Bring har i alt cirka 17.000 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce