Annonce
Sønderborg

Kæmpe projekt lagt i graven: - Det har ikke været muligt

I november fortalte Krestian Muusmann, direktør for Destlleriet Als om de mange planer for remiseområdet. De planer er nu lagt i graven efter nærmere inspektion af området. Arkivfoto: Jens Eilertsen
De storstilede planer om en restaurant, udendørsområde og scener på det gamle remiseområde er lagt i graven. Destilleriet Als har opsagt sin 10-årige kontrakt med Sønderborg Kommune.

Als: Der bliver ingen smørrebrød og drinks i de gamle remise-lokaler ved busstationen. Destilleriet Als har opsagt sin lejekontrakt på lokalerne, som Sønderborg Kommune havde udbudt.

Planen var, at der i sensommeren i år skulle have stået en restaurant og drinksbar klar, til de mange forventningsfulde sønderborgere og turister.

Men lokalerne viste sig at være for medtagede af tidens tand, og derfor valgte direktør for Destilleriet Als, Krestian Muusmann, at opsige kontrakten med kommunen.

Annonce

- Vi har en forpligtigelse over for den kontrakt, der er indgået. Og vi kan ikke løfte opgaven på et år, som aftalen med kommunen lød på. Der har været mange ting, som ikke har været mulige, på grund af den situation vi står i lige nu, hvor byggebranchen kører derud af, og det har stallet processen, siger Krestian Muusmann.

Han understreger, at der ikke er nogen tvist mellem Destilleriet Als og Sønderborg Kommune, og at de to parter har haft et godt samarbejde.


Vi skal ikke spille hasard med vores firma. De rammer, der har været i lejekontrakten, har bare ikke været mulige at arbejde inden for.

Krestian Muusmann, direktør for Destilleriet Als


Det bekræfter Bjarke Eriksen, direktør for Teknik og Miljø i Sønderborg Kommune. Her er man tilfreds med den dialog, der har været mellem parterne.

- Vi besluttede at udleje de gamle DSB lokaler med henblik på, at det skulle indgå i en plan for fødevareområdet, og det bød Destilleriet Als på. Vi har hele tiden haft en god og tæt dialog med dem, siger han og fortsætter:

- Undervejs viser det sig, at der er større udfordringer med bygningerne. Der er jo ingen tvivl om, at det er gamle lokaler, som har stået tomme meget længe, og som er nedslidte. Derfor var det ikke muligt at løfte opgaven indenfor de krav, der var stillet.

Brandkrav og nyt tag

Nogle af de største udfordringer ved de gamle bygninger var, at både vægge, gulve og tag skulle igennem en omfattende renovering.

For at gældende brandkrav og bygningsreglementer kunne overholdes, skulle der i grove træk nye vægge, nye gulve og nyt tag.

Og det var Krestian Muusmann ikke klar til at gå ind i.

- Vi skal ikke spille hasard med vores firma. De rammer, der har været i lejekontrakten, har bare ikke været mulige at arbejde inden for, siger destilleri-direktøren, og fortsætter:

- Men der er ingen harme over kommunen fra vores side. Overhovedet ikke. Vi har fået en rigtig god hjælp.

Længe har området ved busstationen stået øde hen. Det ændrede sig lidt, da Destilliet Als overtog. Men kun for en kort stund. Nu står det igen tomt, med få byggematerialer liggende udenfor. Foto: Mia Staal Pedersen

De overtog remisen i december og har siden da haft konsulenter og håndværkere til at se på bygningerne. Først her gik det op for parterne, hvor meget der skulle laves.

Det er jo nogle gamle bygninger og selv udefra kan man se, hvor slidte de er. Kunne det ikke være forudset, at det ville blive en omfattende opgave?

- Vi havde nogle håndværkere ude i udbudsfasen, men omfanget var svært at definere. Mange ting var svære at vide. Vi ville ikke bruge mange tusind kroner på at sende en statiker ud for at kigge på taget, inden vi havde kontrakten, siger Krestian Muusmann, mens Bjarke Eriksen supplerer:

- Vi har ikke analyseret området til et bestemt formål. Det er først blevet konkretiseret efter, hvad der skulle være der. Der er bare usikkerheder forbundet med det. Vi er ærgerligt overrasket over udviklingen.

Annonce

Nye planer

Krestian Muusmann tager oplevelsen med ophøjet ro. Han mener selv, at den erfaring han har gjort sig nu, kun kan komme til gavn på et senere tidspunkt.

Bjarke Eriksen skal nu tilbage til tegnebrættet. Drøftelserne omkring, hvad der skal ske med området, skal der nu tages hul på igen. For nu ved han ikke, hvad det bliver, men holder mulighederne åbne.

- Lige nu sunder vi os. Og så skal vi ind og kigge på, hvad området kan. Herfra skal vi pejle os ind på, hvad der skal ske, siger han.

Han forventer tidligst, at der er en afklaring på dette i sensommeren eller efteråret i år.

Destilleriet Als skal ligesom Sønderborg Kommune finde ud af, hvad der skal ske i fremtiden.

- Selvom der ikke bliver noget fra vores side lige der, så er vi her jo stadig, understreger Krestian Muusmann.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Ny miljørapport i høring: Byggeri af biogasanlæg er udsat til efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce