Annonce
Læserbrev

Kæmpe radikal fod fejl i Esbjerg Byråd

Læserbrev: De Radikale i Esbjerg: Håndtryksceremonien er ikke vores politik. Sådan lyder det i JydskeVestkysten fra gruppeformanden for De Radikale Venstre i Esbjerg Byråd. Anne Marie Geisler Andersen siger klart fra over for håndtryks ceremonien. Det har været til debat i Esbjerg Byråd, og et flertal i Esbjerg Byråd går fortsat ind for, at nydanskere, der har fået tildelt dansk statsborgerskab og dansk pas, giver hånd til enten borgmester eller en giftefoged.

Det sker i forbindelse med en festlig ceremoni på Esbjerg Rådhus. De Radikale her i Esbjerg mener noget andet og siger klart nej til håndtrykket, som ellers er en stor del af dansk tradition. I mange sammenhænge er det yderst dansk at give hånd. Tænk bare på hestehandlere, der slår hånd efter en god handel. Vores Esbjerg-fiskere, der giver hånd, når de har solgt rødspætter ved kajkanten.

Når esbjergensere holder fest, er håndtrykket en naturlig gestus for at møde hyggelige gæster. De Radikale rammer helt forbi skiven blandt esbjergensere. 99 procent af indfødte i Esbjerg kan ikke se noget problem med et godt dansk håndtryk. De Radikale lefler for og vil ikke støde fremmede kulturer. De Radikale har begået en kæmpe fodfejl i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Danmark For abonnenter

Svindlere bombarderer danskere: Lisa blev stresset, nervøs og er stadig utryg

Annonce