Annonce
Kolding

Kæmpe rokade skal bane vej for flytning af stor Kolding-skole

Da Kolding Realskole tidligere i år præsenterede planen om at flytte skolen til den tidligere Dronning Dorothea Skolen på Dyrehavevej, viste de denne illustration af, hvordan man forestiller sig, at indgangspartiet på den nye skole kan komme til at se ud. Illustration: LB-Consult A/S
Alt er gjort klar til, at Kolding Realskole i 2023 kan byde eleverne indenfor i nye lokaler i den tidligere Dronning Dorothea Skolen på Dyrehavevej. Eftersom naboen, UC Syd, også indgår i kabalen, afventer man lige nu, at pædagogseminariet får grønt lys til sin flytning væk fra området.

Kolding: Det er en større kabale, der skal gå op i en højere enhed, før Kolding Realskoles planer om at rykke fra sin nuværende og mangeårige placering i midtbyen og ind i den tidligere Dronning Dorothea Skolen på Dyrehavevej bliver en realitet.

Men med byrådsflertallets ja til, at kommunen kan købe de nuværende realskole-bygninger med henblik på byudvikling og etablering af boliger, at kommunen desuden kan købe UC Syds (pædagogseminariet, red.) bygninger på Dyrehavevej umiddelbart ved siden af Dronning Dorothea Skolen, og at kommunen sælger den tidligere folkeskole til realskolen er de første, store skridt taget.

I sommer blev det offentliggjort, at Kolding Realskole og Kolding Kommune var blevet enige om en principaftale om privatskolens flytning. Årsagen er pladsmangel og manglende muligheder for at udvide skolen i midtbyen. Forleden sagde alle partier i byrådet undtaget Enhedslisten og SF så ja til planen. Enhedslisten stemte imod, mens SF undlod at stemme hverken for eller imod.

Annonce

Kolding Realskole

  • Kolding Realskole blev grundlagt 1. april 1890 og lå dengang på Langelinie.
  • Fra etableringen og frem til 2015 blev skolen drevet af forskellige generationer i Familien Christensen-Dalsgaard. I 2015 blev den nuværende skoleleder Dorte Svane Peschardt ansat som leder.
  • I 2015 rundede skolen 1000 elever.

Venter på Folketinget

Før den er landet med 100 procents sikkerhed, kræver det dog, at UC Syd får et såkaldt aktstykke fra Folketingets finansudvalg, der skal give seminariet lov til at opføre et nybyggeri ved siden af SDU og flytte dertil. Det oplyser by- og udviklingsdirektør Merete Dissing.

Når det - som forventet - falder på plads, kan byttehandlen gå i gang. Ifølge Merete Dissing er målet med kommunens overtagelse af realskolens nuværende bygninger byudvikling, og formentlig kommer der til at ske det, at skolens bygninger sælges videre til især boligformål, forklarer hun.

I dag har kommunen forskellige funktioner i den tidligere Dronning Dorothea Skolen, blandt andet dagplejekontor og pædagogisk center. En del af disse funktioner vil man i forbindelse med rokaden rykke ind i UC Syds bygninger, som kommunen vil byde på, når de i givet fald bliver sat til salg.

Overvejer børnehave

UC Syds idrætshal, omklædningsrum og en tilhørende pavillon er det dog planen at overdrage til Kolding Realskole, som skal bruge disse faciliteter. Til gengæld overtager kommunen Kolding Realskoles idrætshal, der i dag ligger ved Kolding Stadion.

Desuden er en brik i rokaden et ombygget klubhus ved Dronning Dorothea Skolen. Kolding Realskole overvejer i øjeblikket, om man vil etablere en privat daginstitution her.

Skoleleder på Kolding Realskole, Dorte Svane Peschardt, oplyser, at man er "i en god proces" omkring den store skolerokade men stadig mangler at afklare enkelte deltaljer.

Hun understreger, at overvejelserne om at lave en daginstitution endnu kun er ved overvejelserne.

- Tanken om at etablere et børnehus har vi haft i støbeskeen gennem længere tid, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce