Annonce
Trekantområdet

Kæmpe vejprojekt: Borgmester efterlyste statslig hjælp ved spadestik

Den nye vej skal sno sig op gennem landskabet - lidt i stil med den berømte serpentinevej til Munkebjerg. Foto: Mette Mørk
Jens Ejner Christensen (V) ser kommende ringvej som en hjælp til hele Østdanmark, fordi vejforbindelsen nordvest om Vejle kan aflaste den hårdt pressede bro over fjorden.
Annonce

Vejle: Borgmester Jens Ejner Christensen (V) vil have hjælp fra staten til det største infrastrukturprojekt i kommunens nyere historie.

Torsdag eftermiddag klokken 15.45 tog han sammen med formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V), det første spadestik til første etape af det, der kan blive en ny ringvej nordvest om Vejle.

Første lille del til 133 millioner kroner skal skabe en ny forbindelse til det store villakvarter Planetbyen ovenfor bakken ved Vardevej. På den måde kan man aflaste en del af trafikken til og fra Uhrhøj.

Men i kommunens en milliard kroner dyre mobilitetsplan fra 2018 er vejstykket kun første etape i en ringvej, der kan skabe forbindelse tværs over Grejsdalen til motorvejen ved Hornstrup.

Annonce

På charmetur til Folketinget

- Og så bliver vejen en hjælp for trafikken fra vest til Østjylland. Det vil være med til at aflaste Vejlefjordbroen, der allerede i dag med 96,000 biler i døgnet har nået sin kapacitetsgrænse og i 2030 skal klare 112.000 biler ifølge prognoserne, lød det fra borgmesteren, inden han stak spaden i jorden.

Borgmesteren og teknisk udvalgs formand hjalp hinanden med at flytte en spadefuld jord for at markere, at projektet er i gang. Første del bliver at få etableret den store rundkørsel ved Vardevej. Foto: Mette Mørk

Hele ringvejen blev i 2018 anslået til at koste i omegnen af en halv milliard kroner - og det er til de næste etaper, byrådet med borgmesteren i spidsen gerne vil have staten som medsponsor:

- Om kort tid rejser vi en delegation til Folketinget for at tale vores sag for Transportudvalget, sagde borgmesteren.

Annonce

Skal åbne i sommeren 2023

I første omgang gælder det dog om at få den to kilometer lange  forbindelsesvej til Planetbyen gjort færdig. Tidsplanen siger, at de første biler kan køre op gennem det kuperede landskab ved sommertid i 2023.


Vi har ikke kun tænkt på hestekræfter men også på de bløde trafikanter med cykeltunnel og forbindelses-stibro på tværs af den nye vej.

Gerda Haastrup Jørgensen (V) - formand for teknisk udvalg


Det er entreprenørselskabet M.J. Eriksson, der står for den praktiske gennemførsel af projektet, som afdelingsleder Michael Duelund fra M.J. Eriksson ikke tøvede med at kalde enestående:

- Det er den stejleste vej, der bliver anlagt i Danmark. Det er et stimulerende projekt, som afdelingslederen udtrykte det. At undergrunden i de stejle skrænter er en udfordring  bekræftede de rådgivende ingeniører fra Atkins.

Spadestikket blev blandt andet markeret med særlige kager fra Vanilla. Foto: Mette Mørk

Mens de forsamlede politikere og entreprenører så spadestikket som en festdag, var vejens kommende naboer ved Vardevej langt mere skeptiske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce