Annonce
Esbjerg

Kæmpehandel: Lokal griseproducent opkøber gårde ved Bramming

Landmand Aage Lauritzen fra Kalvslund vil kunne udvide produktionen af både smågrise og slagtesvin i kølvandet på udvidelsen med tre ekstra produktionsenheder, som han har opkøbt i forbindelse med salget af den store gård, Lyngbjerggård. Arkivfoto.
Landmand Aage Lauritzen fra Pedersminde ved Kalvslund har opkøbt tre produktionsenheder, som var en del af den kæmpemæssige gård Lyngbjerggård, som blev sat til salg for 133 millioner kroner.
Annonce

KALVSLUND: Landmand Aage Lauritzen fra Pedersminde ved Kalvslund har været på indkøb og købt både tre ejendomme og cirka 300 hektar landbrugsjord, som hidtil var en del af den kæmpestore svinegård, I/S Lyngbjerggård, som var ejet af Henning Nielsen, fra Darum - kendt som Dallas-Henning. I/S Lyngbjerggård. En gård, som omfattede 16 ejendomme og et samlet areal på 957 hektar jord, som i efteråret blev sat til salg for samlet 133 millioner kroner.

Aage Lauritzen bekræfter, at han har købt en del af Lyngbjergggård.

- Det drejer sig om tre produktionsenheder med seks ejendomme, blandt andet et ældre nedslidt anlæg ved Bramming og en gård nær Kjærgård Landbrugsskole. Udvidelsen betyder, at vi vil kunne komme op på en årlig produktion på 50.000 slagtesvin og op imod 100.000 smågrise, fortæller Aage Lauritzen.

Aage Lauritzen har hidtil med Pedersminde drevet i alt fire gårde med griseproduktion med sammenlagt otte medarbejdere. Med udvidelsen følger yderligere fem-seks medarbejdere, så den samlede medarbejderstab bliver på 13-14 ansatte, oplyser han.

I følge Landbrugsavisen er gården Lyngbjerggård blevet solgt i mindre "bidder".

- Udvidelsen betyder, at vi vil kunne komme op på en årlig produktion på 50.000 slagtesvin og op imod 100.000 smågrise

Aage Lauritzen, griseproducent

Annonce

Tyske investorer

Ejendomsmægler Poul Erik Nielsen fra EDC i Videbæk, som har stået for salget, siger til avisen:

- En tysk investorgruppe, der i forvejen ejer noget jord i Danmark, har købt tre-fire af ejendommene med knap 300 hektar. Investorerne lejer jorden ud til lokale landmænd, og jorden er i dette tilfælde allerede lejet ud, siger Poul Erik Nielsen til avisen.

Han oplyser videre til avisen, at fem lokale landmænd har overtaget en andel på 200 hektar jord inklusive fem af de 16 ejendomme, men den største andel af Lyngbjerggård er blevet solgt til Aage Lauritzen.

Aage Lauritzen oplyser til JydskeVestkysten, at en del af de produktionsenheder han har købt i forbindelse med overtagelsen nu skal renoveres.

- Det er produktionsenheder, som ligger godt i forhold til dem vi havde i forvejen. De rummer stort potentiale for os og passer derfor godt ind i vore fremtidsplaner, siger han.

Ejendomsmægler Poul Erik Nielsen oplyser til Landbrugsavisen, at der var stor interesse for Lyngbjerggård. Han fortæller videre, at gården ikke blev solgt til den udbudte pris, men til en pris i næheden af den. Ejendommen var som nævnt sat til salg for 133 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce