Annonce
Esbjerg

Kæmpeinteresse for esbjergensisk viden om havvind i Korea

Gæsterne fra Jeollanamdo provinsen i Sydkorea blev modtaget af byrådsmedlem Karen Sandrini og havnedirektør Dennis Jul Pedersen. Privatfoto
Annonce

Esbjerg: Sidste år lavede Esbjerg Kommune en aftale med Ulsan i Korea om at dele viden om udviklingen af havvind. Og det er store planer, der udvikles på i Korea.

I efteråret meldte danske Ørsted ud, at der er potentiale for 30 GigaWatt havvind i Korea inden 2030, hvilket er mere end der i dag samlet er installeret i europæiske farvande.

Det gør, at mange koreanske byer nu undersøger, hvordan de kan omstille til grønnere energi med udbygninger inden for havvind. En af de ting, som studeres, er forsyningskæden og klyngerne i Esbjerg, som er beskæftiget inden for havvind.

Tirsdag havde Esbjerg besøg af guvernør Kim Yung-Rok fra Jeollanamdo provinsen i Sydkorea, som har planer om at starte med opførelsen af fem gigawatt havvind. Han og hans delegation blev modtaget af byrådsmedlem Karen Sandrini og havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

De besøgende var også meget interesserede i de sociale effekter, som havvind har på byen og området, og især i at høre, hvorledes havvind og grøn omstilling skaber arbejdspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce