Annonce
Nordtyskland

Kæmpekor skal hylde dansk-tysk historie

Andreas Fahnert, Silje Søgaard, Julie Olsen og Rasmus Hoffmeister har præsenteret værket for en begejstret overborgmester Simone Lange på rådhuset i Flensborg. Foto: Michael Staudt.

FLENSBORG: Endnu er selve værket en hemmelighed. Men en bogstavelig talt grænseoverskridende gruppe har skabt en hymne, der hylder den lange historie, danskere og tyskere sammen har tilbagelagt. Titlen er da også netop Long Way.

Som en af ganske få har Flensborgs overborgmester, Simone Lange, haft lejlighed til at høre stykket. Og hun er begejstret, skriver Flensburger Tageblatt.

Long Way skal opføres i forbindelse med 100-året for grænsedragningen mellem Danmark og Tyskland i 2020. Naturligvis er teksten på både dansk og tysk – med engelske indslag.

Bag musikken står projektgruppen Northern Child – det nordiske barn. Solisterne er den kendte, tyske sanger Andreas Fahnert, britiske Guy Roberts og Synje Norland, der også synger på engelsk. De danske stemmer leverer Silje Søgaard und Rasmus Hoffmeister. Desuden omfatter gruppen musikerne Julie Olsen, Tim Reese og Timm Hinrichsen.

Men Northern Child håber, at mange flere vil engagere sig. Planen er at stable et kæmpe kor af på mindst 100 borgere fra grænselandet på benene. Har man lyst til at bidrage, kan projektmagerne kontaktes på mailadressen Freundschaftsjahr2020@web.de eller via Whatsapp på +49 178 65 81 280. Henvendelsen skal indeholde en sangprøve samt kandidaternes alder, fulde navn og mailadresse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce