Annonce
Esbjerg

Kæmpekraner i gigantløft: Lægehelikopternes landingsplads løftes på plads på toppen af sygehuset

Her ligger platformen, den såkaldte heliport, for foden af sygehusbygningerne. I dag lørdag skal den løftes på plads på toppen af sygehuset, så helikoptere kan lande ved sygehuset og patienter får den hurtigste hjælp. Foto: Sydvestjysk Sygehus
Vind og vejr er jokerne, når gigantisk landingsplads til helikoptere sættes på plads på sygehuset i Esbjerg.

Esbjerg: Så holder alle vejret: Den over 100 ton tunge platform til landing af lægehelikopterne på toppen af Sydvestjysk Sygehus bliver løftet på plads i dag, lørdag.

Hvis vind og vejr arter sig, vil den store helikopterlandingsplads blive løftes op på plads på toppen af Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. - Det er en dag, vi i byggeriet har set frem til med både spænding og – tør vi også godt sige – en vis nervøsitet, siger Gitte Glibstrup fra Projektafdelingen for Sygehusbyggeri på det store Esbjerg-sygehus.

Det bliver et spektakulært syn, når to af Danmarks største kraner i fællesskab løfter den 105 ton tunge og knap 30 diameter store heliport på plads.

Selve løftet ventes at tage en halv time, men forud går formentlig flere timers arbejde med at rigge til.

Og hvis vejrudsigterne mod forventning ændrer sig, kan byggefolkene og kraneksperterne blive nødt til at aflyse i sidste øjeblik. Der må ikke blæse mere end ni meter i sekundet, hvis løftet skal gennemføres.

Der er tale om en gigantisk stålkonstruktion, som vil blive fyldt op med beton, når den er løftet på plads og forankret på den gamle sengebygning ved Sydvestjysk Sygehus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce