Annonce
Varde

Kæmpestor interesse for Camp Stemmeværket ved Ansager Å

Op mod 300 borgere mødte fredag eftermiddag frem til indvielsen af Camp Stemmepladsen lidt udenfor Ansager. Foto: Henrik Cramon

Ansager: Fredag eftermiddag samledes op mod 300 borgere ved det tidligere stemmeværk lidt udenfor Ansager. Her har Ansager Byudvikling i samarbejde med Varde Kommune og en lang række frivillige etableret Camp Stemmeværket.

Fem shelters, et museum og en bådebro, hvor kanoer og kajakker kan lægge til, skal tiltrække turister og skabe endnu flere muligheder for områdets borgere for at nyde områdets smukke natur.

Annonce

Toiletter?

Borgmester Erik Buhl viste håndelag, da han med et øksehug indviede Camp Stemmepladsen, hvorefter udvalgsformand Preben Friis-Hauge fik ordet:

- Når lokale ildsjæle og kommunen kan få samarbejdet til at fungere, kan man nå langt. Det er lige netop, hvad Stemmeværkspladsen her er et rigtig godt eksempel på. Derfor har jeg set frem til at komme til denne indvielse.

Flere fremmødte hæftede sig ved, at udvalgsformanden også nævnte toiletter.

- Hold ham lige fast på det, bad en af de mange borgere med et smil.

Der findes nemlig ikke i øjeblikket toilet på Camp Stemmeværket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce