Annonce
Kolding

Kæmpestor lettelse på Teglgårdsparken: Efter to runder med test af alle er der ikke fundet smitte

Mandag den 4. maj blev en medarbejder på det kommunale plejehjem Teglgårdsparken testet positiv for corona-smitte. Herefter er alle beboere og alle medarbejdere blevet testet to gange med en uges mellemrum, og testene viser, at ingen er smittet. Foto: Google Streetview

Kolding: Alle beboere og ansatte på plejehjemmet Teglgårdsparken har nu været igennem to testrunder, og testene viser, at ingen har corona-smitte i kroppen.

- Det er en kæmpestor lettelse, siger Annette Lund, der er seniordirektør i Kolding Kommune.

Baggrunden for, at de 50 medarbejdere og 30 plejehjemsbeboere blev testet ad to gange med en uges mellemrum, er, at en medarbejder uden symptomer havde coronasmitte i kroppen. Medarbejderen, der ikke har direkte kontakt med beboerne, fandt ud af, at hun var smittet, da hun sagde ja tak til at tage en frivillig test.

Det tilbud har 2600 medarbejdere fra senior-, sundheds-, social- og fritidsområdet i Kolding Kommune fået.

Da en medarbejder blev konstateret corona-smittet, blev der lukket ned for besøg, men nu da plejehjemmet er "frikendt" for corona, skal pårørende igen have adgang til at se deres kære. Der er en mail eller et brev på vej til de pårørende om muligheden for igen at komme på besøg.

Tilbuddet om at få en frivillig test har afsløret, at der også var en rask smittebærer på det store plejehjem Kirsebærhaven. Her er man i gang med den første testrunde.

- Nu håber jeg inderligt, at det går på Kirsebærhaven som det er gået på Teglgårdsparken, siger Annette Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce