Annonce
Varde

Kænguruen Pomfrits var på en kortvarig springtur til friheden

Siden en arbejdsulykke i 2007, som var meget tæt på at koste Mikael Pedersen livet, er dyrene på husmandsstedet ved Skovlund blevet hans lise. Foto: Henrik Reintoft

Et klippet hegn var årsagen til, at kænguruen Pomfrit onsdag morgen slap ud af indhegningen hos Mikael Pedersen, der nu har anmeldt hærværket til politiet.

Annonce

Skovlund: En løs kænguru er trods klimaforandringer ikke hverdagskost i den danske natur. Men fra tid til anden så har kænguruer i fangenskab det med at tage på springtur, hvis lejligheden byder sig.

Og det skete onsdag morgen på Gårdevej nordvest for Skovlund, hvor kænguruen Pomfrit hoppede ud af sin dobbeltsikrede indhegning hos Mikael Pedersen (43). Årsag: Ukendte men stedkendte gerningsmænd havde i løbet af natten klippet hegnet over. Og gerningsmændene må have være stedkendte, da indhegningen ligger gemt bag stuehuset.

Men springturen var meget kortvarig. Så kortvarig, at da Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyste kænguruen klokken 7.48 via Twitter, så havde Mikael Pedersen indfanget kænguruen. Det skete cirka klokken 7.00. Han fik et opkaldt tidligt om morgen fra en person, der ifølge Mikael Pedersen fortalte ham, at hans kænguru var sluppet løs og løb på vejen.

- Den er heldigvis så tam, at den blev her i området, siger Mikael Pedersen.

Han fik den hurtigt indfanget og fik den ind på ladet i en hvid kassevogn, som står i laden. Og han lod Pomfrit stå i laden, indtil en dyrlæge senere på dagens havde tilset den.

Han har selv nogle mistænkte bag hærværket, men det holder han for sig selv og politiet.

Men han er rigtig ked af, at nogen kan finde på at klippe hegnet over.

- Det er brandærgerligt. Nu får jeg sat noget overvågning op, siger Mikael Pedersen, der er uddannet landmand og oprindelig kommer fra Randers.

Det er brandærgerligt. Nu får jeg sat noget overvågning op.

Mikael Pedersen, Skovlund
Mikael Pedersen viser stedet, hvor hegnet til kænguruen er klippet op. Foto: Henrik Reintoft
Annonce

Arbejdsulykke bag dyr

Men efter en arbejdsulykke i 2007, da han fik en truck ned over sig på Supergros i Vejle og var meget tæt på at dø, flyttede han til Skovlund. Og her hygger han, der har en mengrad på 75, sig på sit lille husmandssted med lidt dyr.

- Det er bedre at have noget at stå op til. Men ikke for meget, jeg skal kunne holde til det, siger Mikael Pedersen.

Ud over en kænguru har han blandt andet flere vaskebjørne, en ræv, høns, papegøjer, kaniner og flere forskellige ænder som eksempelvis indiske løbeænder. Så mange dyr at de lokale er begyndt at kalde det Skovlund Minizoo.

- Jeg er ikke registret som zoo. Men folk må gerne komme og se dyrene. Det er gratis, siger Mikael Pedersen, der først lige skal have et kald på telefonen.

Kænguruen Pomfrit var selv et par timer efter sin tilfangetagelse meget skræmt og rystet efter sin springtur. Den fik lov til at få ro og fred i en varebil, der stod i en mørk lade. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce