Annonce
Vejen

Kære borgere; Vi har brug for jeres ideer og tanker

Maya Ryom Mønster, medlem af Vejen Byråd.
Annonce

Læserbrev: Hej Vejen. Jeg har fulgt med i div. debatter om budgettet på bl.a. Facebook den lille uges tid. Det er fedt, at så mange af jer giver udtryk for jeres holdninger. Debatten er levende og fri, men - som jeg også har skrevet flere steder - så skal I skrive et høringssvar for at være sikre på, at alle vi byrødder læser med.

Jeg siger ikke, det ændrer alverden, når der skal prioriteres politisk, og vi skal finde et kompromis, men ved at skrive et høringssvar, binder I os politikere op på jeres ”vi sagde det jo”, hvis korthuset ramler. Så kan vi ikke bortforklare os, hvis vi prøver…og vi er jo politikere, så selvfølgelig gør vi det. Det er altid de andres skyld.

Jeg savner jer, når vi sidder i byrådssalen og diverse udvalg og kloger os på, hvad jeres behov er, og hvad konsekvenserne er, når vi træffer beslutninger. I kan godt ændre vores holdninger, hvis I skriver til os. Måske ikke i år, men næste år eller året efter. Politikere er ofte ret fastlåste og har brug for ”tyggetid”, før de er klar til enten at skifte mening eller åbne op for nye ideer.


Hvis I ser noget, oplever noget – eller får en genial idé, så giv os besked. Også uden for budgetforhandlingerne.


Men jeg forstår godt, hvis I ikke ved, hvad I skal kigge efter på kommunens hjemmeside og hvornår. Der er langt ind til div. dagsordener og referater, og det er ikke ret gennemskueligt, hvem man skal skrive til, og om der er formelle krav til et høringssvar (det er der ikke – udover, at det offentligt vedlægges de dagsordenspunkter, det vedrører). Så I kan altid skrive til post@vejen.dk – bare I skriver, hvem/hvad det drejer sig om i emnefeltet. Skriv ”høringssvar – budget” eller skriv att: personen eller det udvalg, I vil kontakte.

Jeg ved, vi har brug for jeres ideer og tanker – for vi er 27 byrødder i en kommune med cirka 45.000 borgere – og vi ved ikke alt, selvom vi ofte virker sådan. Hvis I ser noget, oplever noget – eller får en genial idé, så giv os besked. Også uden for budgetforhandlingerne. Det er ikke sikkert, vi allesammen når eller kan overskue at svare, men vi læser det.

Vi skal dog også kigge indad og gøre det nemmere og mere overskueligt for jer at orientere jer om, hvad der sker politisk, så I ikke sidder målløse tilbage og undrer jer over prioriteringerne, men rent faktisk har mulighed for at gøre os klogere på konkrete emner. I bør have nemmere mulighed for at få os til at stille det spørgsmål, vi ikke var klar over, der burde stilles, så vi kan vælge en bedre og ordentligt oplyst fælles retning for os alle i det spænd et kompromis måtte tillade det.

Ps. Fristen for høringssvar fra borgerne til årets budget er d. 23.9.20 kl.12:00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce