Annonce
Læserbrev

Kære byråd og borgmester

Læserbrev: Hvor er det dejligt, det der sker langs havnen. Nu er havnefronten snart klar helt inde fra byen og ud til vores smukke strand.

Jo, nu bliver der mere at glæde sig over - for øjnene.

Nu mangler vi bare, kære byråd, at I også kigger på ”sjæl og legeme”.

Som vinterbader er det mig helt uforståeligt, at I som byråd ikke for længst har erkendt behovet for tidssvarende faciliteter til os.

Vi er 70 medlemmer, der hver morgen benytter Sønderstrand.

Her må vi nøjes med en 18 kvadratmeter skurvogn som omklædnings- og klubhus. Her er en sauna på ni kvadratmeter. Bliver vi ved ”havnesproget”, kan vi sige, at vi bogstaveligt talt sidder som sild i en tønde.

Theis Hummeltoft Kylling (S) har i et tidligere læserbrev talt vores sag, ligesom Bente Bjødstrup forleden. Bente Bjødstrup gjorde her rede for den enorme forskel, der er på Sønderborgs indstilling til denne væsentlige aktivitet på deres strand, hvor de har 2000 medlemmer og en stor venteliste.

Vi vinterbadere i Aabenraa må gå fra skurvognen og ud på molen for at få vanddybde nok til vores morgendukkert. Det er en lang og kold tur.

Og ofte skal vi meget langt ud, før vi kommer helt under vand, hvilket er et absolut krav til vinterbadning. Er der lavvande, hvad der jo ofte er, må vi lægge os ned og sprøjte vand op ad os selv. Og som bekendt er vinterbadning normalt også nøgenbadning, så dette ”lavvands-plaskeri” er noget af et syn…

At det så heller ikke gør badningen helt sundhedsmæssigt perfekt, er også en bemærkning værd.

Derfor er her min opfordring: Få nu fuldendt havnepromenade-projektet med øje for de aktiviteter, der skaber strandmiljøet, så der kommer de nødvendige faciliteter til os vinterbadere. Det er vel derfor, I gennem årene har satset så flot på at binde by, lystbådehavn og strand sammen.

Giv os – sammen med kommunen – mulighed for at bygge et bade- og klubhus for enden af stien langs autocamper-området, helt ude - og udvendig - på molen, så vi kan komme over på østsiden af denne for hver gang at sikre den nødvendige dybde.

Vi har selv nogle økonomiske midler, så vi burde sammen kunne ”springe ud i det” og nå hinanden.

Vi plejer jo gerne i Aabenraa at ville kunne måle os med Sønderborg og de andre købstæder – ikke også borgmester og byråd?

Derfor: Må jeg bede jer komme ud af busken?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

112

Beredskabet lagde en truende mast ned

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce