Annonce
Læserbrev

Kære byrådspolitikere i Esbjerg. Ungdomsklubber

Vi elsker vores jobs som pædagoger i ungdomsklubben. Vi elsker at være med til at forme fremtidens unge mennesker.

De er dejlige unge, som passer på hinanden og deres relationer. Har de problemer, kommer de til os, og beder om hjælp eller råd. De fortæller om det, der sker i deres liv. Alt fra kærestesorger til umulige forældre eller venner, der har brug for hjælp. Vi er altid klar til en snak, et spil pool eller sparke dæk, når knallert kørekortet og den første knallert er i hus.

Vi er stolte over den tillid, de viser os. De stoler på, at vi kan og vil hjælpe dem. Vi ved, vi er vigtige i de unge menneskers liv. Vi har skullet vise os værdige til deres tillid. Det har vi kunnet, fordi vi i Esbjerg har en god klubstruktur/kultur i ungdomsklubberne.

Det vil I lave om på ved at spare 1,4 millioner på de nuværende budgetter. Budgetter, som skraber bunden, som blev reduceret med mange procent i 2015. Vi er bekymrede for, at den regning, I ender med, langt overstiger 1,4 million.

Det er vi, fordi vi laver et kæmpestort forebyggende arbejde i klubberne. Hvor skal de unge mennesker gå hen, hvis vi ikke er her?

Lad os få ro til at gøre det arbejde, som vi er rigtig dygtige til og som vi elsker at møde ind til hver eneste dag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce