Annonce
Læserbrev

Kære forældre: Stop med at betale jeres børn for at undgå et fritidsjob

Læserbrev: Lige nu er det en ting, at nogle forældre giver deres teenagebørn løn for at gå i skole, så de ikke behøver at tjene penge selv. Kære forældre: Vi har brug for jeres dygtige unge mennesker, og de har brug for os! Der er nemlig mange unge, som gerne vil have et arbejde eller et studiejob, når de er flyttet hjemmefra, men de bliver ofte valgt fra, fordi deres CV er tomt. I Legoland uddanner vi de unge mennesker til Danmarks arbejdsmarked, og vi er stolte af, hvad Ida og William og alle de 1.300 andre unge kan, når de rejser fra os. Andre virksomheder vil værdsætte, at Ida har lært at bruge sin kreativitet og give god service og at være en rummelig kollega, og de vil efterspørge, at William tager ansvar, møder til tiden, får noget fra hånden og kan svinge en karklud, både i praktisk og overført betydning.

For tiden bliver der også skrevet meget om Generation Z, som efter sigende skulle være en nærmest ny art, og som stiller helt nye krav til arbejdsgiverne, hvor det er virksomhederne, der er på prøve. Indtil nu er det altså ikke vores erfaring her i Legoland, og vi har alligevel flere unge mennesker samlet på ét sted end de fleste andre. 99% af vores unge sæsonmedarbejdere er glade for at arbejde her, og fra år til år er de spændte på, om de kan komme tilbage til den nye sæson. Det gør to ud af tre medarbejdere, og det er vi rigtigt glade for, fordi de med erfaring fra tidligere år fører vores stærke kultur videre, lærer fra sig til nye kolleger, sætter standarden højt og gør Legoland til et godt sted at være. De unge sætter også pris på mulighederne, her fra et kaffemøde med sæsonmedarbejdere: ”Vi føler, at vi gør en forskel, ikke kun ift. børnene men også i selve jobbet, hvor der bliver sat pris på vores kompetencer, og vi møder respekt og får frihed under ansvar – vi bliver set”.

Hos os kan man sagtens være en erfaren medarbejder, selvom man er under 18 år. Det er ikke et spørgsmål om alder, men om attitude og indsats. Selvom man er ung, kan man også være træner for kolleger, styre sit eget salgsted og blive teamkoodinator eller sæsonsupervisor. Vi sætter rammer og forventningsafstemmer, og vores oplevelse er, at de unge trives med det. Samtidig oplever vi Generation Z som dygtige, interesserede, ansvarsbevidste og positive. De vil rigtig gerne være en succes i jobbet og ja, de ønsker mening med arbejdet, mulighed for personlig udvikling og har brug for opmærksomhed, god ledelse og feedback, men helt ærligt, hvem har ikke det? Lige meget hvilken generation, man tilhører, motiveres man af mening i jobbet, medindflydelse og mulighed for at tage ansvar samt at have gode sociale relationer. På den måde lærer vi også af dem, og vi bliver mindet om, at vi skal holde os skarpe med god, opmærksom ledelse og sjove sociale arrangementer. ”Det handler om at være en del af noget, som er fedt”, sagde en ung sæsonmedarbejder til mig, og det ansvar påtager vi os gerne.

I Legoland tilbyder vi Ida og William et job med mening, værdifuld erhvervserfaring, gode ordnede forhold og 1.600 nye venner. Til jobdage har det faktisk været nødvendigt for os at lave en forældreparkering, hvor du kan få en kop kaffe, mens dit unge mennesker snakker med os. Vi vil nemlig helst fortælle om mulighederne i Legoland direkte til dem og samtidigt høre om deres ønsker og interesser, så de kan få et godt, meningsfuldt og sjovt job hos os.

Derfor kære forældre: Slip jeres dygtige unge mennesker løs, lad dem tage ansvar for en god start på arbejdsmarkedet og lad dem få et fedt fritidsjob!

Annonce
Bente Noringriis, HR director i Legoland.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce