Annonce
Læserbrev

Kære medlemmer af Kolding Byråd

Annonce

Læserbrev: Vi i lokalforeningen for Kræftens Bekæmpelse er meget glade for det samarbejde, vi har med Sundhedscenteret i Kolding Kommune. På det seneste møde var det især glæden over, at Kolding Kommune nu skal være en røgfri arbejdsplads, vi delte. Desuden talte vi om vigtigheden af træningstilbuddet Naturkræfter, som tilbydes kræftramte mænd

Derfor er det med både stor forundring og forfærdelse vi erfarer, at byrådets flertal har fjernet tilskuddet ifbm. rygestoprådgivning og til Naturkræfter.

I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi målrettet på at hæve taksten på cigaretter for at sikre, at så få som muligt rammes af kræft pga. rygning (- 19 % af alle kræfttilfælde skyldes rygning). Det kræver, at der tilbydes god og effektiv rygestoprådgivning. Kolding Kommunes tal viser, at der har været en høj succesrate – på 66 % - i forhold til socialt udsattes rygestop. Vi er dybt bekymrede for, at denne målgruppe økonomisk ikke vil have råd til rygestop. Vi har været stolte af at høre til i en kommune, som har haft så stor opmærksomhed på at sikre lighed i sundhed. Og til kritikkerne af en stigning af tobaksprisen har vi henvist til Koldings gode resultater med at tilbyde hjælp til rygestop til socialt udsatte.

På samme måde har Naturkræfter været vigtigt for os, da vi ved, at mænd i langt ringere grad end kvinder opsøger tilbud, hvor man taler om sin sygdom – til trods for, at mænd har de samme behov. Naturkræfter har knækket koden til at få mændene med. For os i lokalforeningen opfatter vi det som et kæmpe tilbageskridt, at Kolding Kommune ikke mere prioriterer økonomiske midler til at give det tilbud til nye kræftramte.

Vi skal derfor indtrængende appellere til, at der findes midler til, at de to tilbud kan fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce