Annonce
Læserbrev

Kære medlemmer af Kolding Byråd

Læserbrev: Vi i lokalforeningen for Kræftens Bekæmpelse er meget glade for det samarbejde, vi har med Sundhedscenteret i Kolding Kommune. På det seneste møde var det især glæden over, at Kolding Kommune nu skal være en røgfri arbejdsplads, vi delte. Desuden talte vi om vigtigheden af træningstilbuddet Naturkræfter, som tilbydes kræftramte mænd

Derfor er det med både stor forundring og forfærdelse vi erfarer, at byrådets flertal har fjernet tilskuddet ifbm. rygestoprådgivning og til Naturkræfter.

I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi målrettet på at hæve taksten på cigaretter for at sikre, at så få som muligt rammes af kræft pga. rygning (- 19 % af alle kræfttilfælde skyldes rygning). Det kræver, at der tilbydes god og effektiv rygestoprådgivning. Kolding Kommunes tal viser, at der har været en høj succesrate – på 66 % - i forhold til socialt udsattes rygestop. Vi er dybt bekymrede for, at denne målgruppe økonomisk ikke vil have råd til rygestop. Vi har været stolte af at høre til i en kommune, som har haft så stor opmærksomhed på at sikre lighed i sundhed. Og til kritikkerne af en stigning af tobaksprisen har vi henvist til Koldings gode resultater med at tilbyde hjælp til rygestop til socialt udsatte.

På samme måde har Naturkræfter været vigtigt for os, da vi ved, at mænd i langt ringere grad end kvinder opsøger tilbud, hvor man taler om sin sygdom – til trods for, at mænd har de samme behov. Naturkræfter har knækket koden til at få mændene med. For os i lokalforeningen opfatter vi det som et kæmpe tilbageskridt, at Kolding Kommune ikke mere prioriterer økonomiske midler til at give det tilbud til nye kræftramte.

Vi skal derfor indtrængende appellere til, at der findes midler til, at de to tilbud kan fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce