Annonce
Læserbrev

Kære Pleje bliver i Kolding Kommune

Læserbrev: JydskeVestkysten bringer i Kolding sektionen fredag den 18. oktober et læserbrev fra en Sabrina Schrøder og ”Kære Pleje-teamet” i Horsens, om forhold i Fredericia. Læserbrevet kan let misforstås, og man kan tro det handler om Kolding. Særligt fordi det bringes på Kolding-siderne.

Det er meget vigtigt for mig at slå fast, at Kære Pleje bliver i Kolding Kommune, og der er ingen grund til bekymring blandt de mange tilfredse mennesker, der får hjemmehjælp fra Kære Pleje.

Den private hjemmehjælp i Kolding Kommune har netop været i udbud. Det skal den efter en årrække. Kære Pleje og Svane Service vandt udbuddet og fortætter med uændret at leverer hjemmehjælp.

Det har været vigtigt for mig og hele seniorudvalget, at der er så meget stabilitet om hjemmehjælpen som muligt. Vi har netop haft en seksårig periode uden problemer, og vi har en klar forventning om, at det også vil være tilfældet i den kommende periode. For at opnå dette, har vi lagt større vægt på kvalitet frem for økonomi.

Læserbrevet omtaler også, at der skal spares på hjemmehjælpen, det er heller ikke tilfældet i Kolding Kommune. Som nævnt har vi lagt vægt på kvalitet frem for økonomi, og det er kun to år siden, at vi i Kolding Kommune fik afsat ekstra 90 millioner kr. til hjemmehjælpen over fire år. Derudover justeres seniorudvalgets budget årligt for det stigende antal ældre medborgere.

Tak til Kære Pleje og Svane Service for godt samarbejde, jeg glæder mig over det fortsætter.

Annonce
Søren Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce