Annonce
forside

Kære udvalgsformand, behandl Hanna ordentligt

Læserbrev: I JV læser jeg, at Dansk Folkepartis førstemand i Esbjerg Byråd, Olfert Krog, har været på besøg på Østerbycentret for at se på Hanna Helth Jensens tilbud og faciliteter.

Jeg kan læse, hvordan Hanna tit tænker på at tage livet af sig selv. Hun er blevet frataget muligheder for aktiviteter på hendes daghjem og fået beroligende - og antidepressiv medicin.

Olfert Krog er den ansvarlige for ældreområdet i Esbjerg Kommune. Hvordan kan Dansk Folkepartis udvalgsformand tage fra Østerbycentret og Hanna Helth Jensen, før han har sikret sig, at den ældre dames tilbud er i orden?

Det tilbud som Esbjerg Kommune har givet Hanna er ikke tilpasset hendes individuelle behov.

Hanna siger selv i artiklen: "Jeg gider ikke ned på det sted (Violen red.) Så kan jeg lige så godt sidde hjemme og glo. Der er ikke personale. Der er ingen til at hjælpe. Jeg føler mig ikke godt tilpas her".

Jeg kan ikke se, hvorfor Hanna Helth Jensen, som igennem seks år, hver dag har gået på daghjem, ikke kan få lov til at forsætte.

Kære udvalgsformand for ældreområdet i Esbjerg Kommune. Kom nu ind i kampen.

Du var så god i valgkampen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce