Annonce
Esbjerg

Kærestepar fældet for narkohandel: Havde 200 gram kokain i en skotøjsæske

Et esbjergensisk kærestepar er blevet fældet for salg og besiddelse af minimum 200 gram kokain. Byretten fandt det bevist, at 150 gram var til eget forbrug, men mente at der har været tale om mere end 50 gram til videresalg. Arkivfoto: Morten Pape
Et esbjergensisk kærestepar blev i vinters fanget med fingrene i kokainen. I en skotøjsæske i deres fælles lejlighed opbevarede de store mængder af kokain, der både skulle videresælges og dække eget forbrug. Det er de nu blevet dømt for i Byretten i Esbjerg.

Esbjerg: Et esbjergensisk kærestepar er blevet fældet for salg og besiddelse af store mængder kokain. Den præcise mængde forbliver uvis, men Byretten i Esbjerg fandt det bevist, at de i en periode på halvandet år har været i besiddelse af minimum 200 gram kokain.

Parret er en 26-årig mand og en 26-årig kvinde fra Esbjerg. Manden startede kokainsalget i efteråret 2017 for at få råd til sit eget kokainmisbrug. Han var på daværende tidspunkt studerende, men i september 2018 begyndte han at arbejde aftenvagter ved siden af studiet. På det tidspunkt blev kæresten inddraget i salget.

Inden da havde kvinden kun deltaget i form af deres egetforbrug i forbindelse med fester. Salget vidste hun dog intet om, før hun i december 2017 opdagede en handel mellem kæresten og en kammerat.

- Jeg sagde til ham, at hvis han fortsat ville være min kæreste, så skulle han stoppe med at sælge, forklarede kvinden om episoden i december 2017.

Derfor troede hun, at salget var stoppet. I sommeren 2018 blev hun dog igen opmærksom på salget, og på dette tidspunkt skiftede hun tilsyneladende mening. Herefter hjalp hun nemlig kæresten med at sælge, indtil de stoppede salget i slutningen af december 2018.

Annonce

Salg af narkotika

Mængden af kokain kunne ikke fastslås, da politiet kun fandt lige under et gram, da de ransagede parrets lejlighed. Derfor bedømte politiet mængden ud fra parrets forklaringer under afhøringerne i januar 2019. Der er altså ingen beviser for, hvor meget kokain, der har været tale om. Byretten i Esbjerg har derfor kendt parret skyldig på baggrund af deres forklaringer til politiet og i retten, hvor de har erkendt en mængde på minimum 200 gram kokain.

Mængden af kokain

I Byretten i Esbjerg ville den 26-årige mand kun erkende et egetforbrug på 150 gram og et videresalg af 50 gram. Domsmændene fandt det bevist, at der som minimum har været tale om en mængde på 200 gram, men de lagde også vægt på, at manden havde nævnt en større mængde til politiet, da han blev anholdt i januar 2019.

Det var på den baggrund, at manden blev idømt et år og tre måneders fængsel i en kombinationsdom. De seks måneder skal afsones nu i form af ubetinget fængsel, hvortil de resterende ni måneder er en betinget dom.

Kvinden erkendte derimod et egetforbrug på 150 gram og et videresalg af 15 gram i perioden september 2018 til december 2018. På baggrund af den forklaring blev kvinden idømt seks måneders betinget fængsel med 120 timers samfundstjeneste, der skal være afviklet indenfor otte måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce