Annonce
Sønderborg

Sønderjysk kærestepar handlede med hård narko i stor stil

Et kærestepar fra Sønderborg blev mandag idømt i alt seks et halvt års fængsel for narkotikahandel. Foto: Kasper Riggelsen
De har været kærester i otte år, boet sammen i syv år, og nu bliver de skilt i fem år. For Rene Mathiesen blev mandag idømt fem års fængsel for narkohandel, som hans kæreste medvirkede til. Hun blev også dømt i sagen.
Annonce

Sønderborg: - Du kunne have sagt stop. Du kunne have gjort noget.

Sådan faldt ordene fra retsformand Margit Østergaard Laub til en 27-årig kvinde fra Sønderborg. Hun blev mandag ved Retten i Sønderborg kendt skyldig i at have medvirket til narkotikahandel i større skala, men det var hendes et år yngre kæreste - Rene Mathiesen - der havde hovedrollen.

Fra deres fælles lejlighed på Stengade i Sønderborg solgte han både hash og hård narko som amfetamin. Det var da heller ikke de 750 gram hash, der trak straffen op. Det var de næsten 2,7 kilogram amfetamin, ecstasypiller og kokain, der blev fundet især i lejligheden, men også i mindre mængder i en Suzuki Swift, som hans kæreste havde købt og betalt, så han kunne køre i den. Selv uden kørekort.

Rene Mathiesen blev idømt fem års fængsel, mens kæresten blev idømt halvandet års fængsel - hvoraf hun skal afsone de tre måneder. Resten af straffen skal hun ikke afsone, hvis hun holder sig fra narkohandel i et år fra endelig dom. Hun bad om 14 dage til at overveje, om hun vil anke dommen.

Rene Mathiesen og kæresten nægtede sig skyldige i den grove del - handlen med de store mængder amfetamin - mere end 2,6 kilogram, der blev fundet i lejligheden. Rene Mathiesen forklarede, at en ven havde været forbi lejligheden.

- Jeg regnede med, at han ville lægge to-tre kilo hash i mit skab. Fordi han nok ikke kunne have det hjemme i sin mors lejlighed. Men han har åbenbart lagt noget andet, sagde Rene Mathiesen i retten. Han ønskede ikke at fortælle, hvem vennen er. Retsformanden sagde i sine bemærkninger, at den forklaring ikke var troværdig.

Annonce

Meget berørt

Kæresten har fast arbejde, mens Rene Mathiesen ikke har været tilknyttet arbejdsmarkedet. Hun blev overrasket, da hun torsdag 26. marts sidst på eftermiddagen kom hjem. Politi var overalt i lejligheden sammen med Rene Mathiesen.


Jeg regnede med, at han ville lægge to-tre kilo hash i mit skab. Fordi han nok ikke kunne have det hjemme i sin mors lejlighed. Men han har åbenbart lagt noget andet.

Rene Mathiesen, narkohandler i retten


- Jeg havde været ude at handle. Jeg blev visiteret og bedt om at aflevere min mobiltelefon, nøgler og ur. Jeg har ikke kendt noget til narkohandlen. Jeg har vidst, min kæreste har haft et hashmisbrug i en del år, så jeg har vidst, der var hash i lejligheden, men ikke hvor meget, forklarede hun.

- Jeg blev meget overrasket og berørt af situationen.

Hun har til politiet forklaret en del om handel med narkotika, men i retten havde hendes hukommelse forladt hende. Hun kunne reelt ikke genkende det, politiet havde skrevet ned om hendes forklaringer. Som hun har gennemlæst og underskrevet.

Rene Mathiesen modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce