Annonce
Sønderborg

Kærlighed får præst til at forlade Sønderjylland

Efter næsten 12 år siger præst Vibeke Fosgerau nu farvel til Sottrup Sogn. Arkivfoto: Claus Thorsted
45-årige Vibeke Fosgerau rykker fra Sundeved og til Hvirring Præstegård med sin kæreste og fem teenagebørn.

Sottrup: Sottrup Sogn og Nybøl Sogn mister deres præst. Fra 18. august tiltræder Vibeke Fosgerau som ny præst i Hvirring og Hornborg Sogne i Hedensted Provsti.

- For mig har Sottrup sogn og senere Nybøl sogn været midtpunkt i mit liv og embede, så selvom mit liv har taget en drejning, og selvom jeg glæder mig til at starte et nyt livsafsnit i nye omgivelser, så falder det mig svært at forlade, siger den 45-årige præst.

Hun stammer fra Silkeborg, men har haft sit kirkelige virke i det sønderjyske. Først en håndfuld år i Sønder Hygum og Fole ved Rødding og siden næsten 12 år i Sottrup Sogn samt de seneste to et halvt år også Nybøl Sogn. Nu har hun valgt at søge nye udfordringer i det østjyske.

- Min kæreste arbejder i Vejle som politikommissær, og der er lidt langt at køre fra Sønderborg. Samtidig kunne jeg godt tænke mig at prøve, hvordan det kunne være at være præst et andet sted, fortæller Vibeke Fosgerau.

Med til præstegården i det østjyske flytter også Vibeke Fosgeraus kæreste, præstens tre døtre på 18, 15 og 12 år samt hendes to bonusbørn en pige på 14 og en dreng på 12. Børnene dog kun på deltid.

- Jeg glæder mig også til at komme tilbage til udgangspunktet og tættere på min familie, der blandet bor i Brædstrup, Silkeborg og Bjerringbro, fortæller Vibeke Fosgerau.

Annonce

Min kæreste arbejder i Vejle som politikommissær, og der er lidt langt at køre fra Sønderborg.

Vibeke Fosgerau, sognepræst

Vellidt og nyskabende

Vibeke Fosgerau er en meget vellidt præst, der aldrig har været bange for at prøve noget nyt og anderledes.

Senest da hun arrangerede Kim Larsen mindekoncertgudstjeneste i Sottrup Kirke med Michael Vogensen, Morten Petersen, Sønderjysk Junior-Pigekor og Sønderjysk Drengekor under ledelse af Mette Rasmussen.

- Sottrup sogns kirkeliv har været med til at danne og præge mig som præst, og jeg er blevet mødt med åbenhed, nysgerrighed, interesse og stor overbærenhed med alt det, som jeg sammen med folk fra menighedsrådet og menigheden har stillet an, siger Fosgerau.

Hun har gennem årene arrangeret alt fra levende kalkmalerier med Jakob Tækker, cirkusgudstjenester, spaghettigudstjenester til børnegudstjenester med masser af børn og en kirke omdannet til hvalens mave fra Jonasbogen.

Det er også blevet til masser af sogneeftermiddage, fyraftenssange, vævede altertæpper, strikkede dåbsklude, patchwork-messehagler og mange andre ting.

- Jeg har især nydt konfirmandundervisningen, og hver gang der er kommet børn i kirken. Det har været en fest, siger præsten.

Vibeke Fosgerau holder afskedsgudstjenester søndag den 11. august klokken 10.30 i Nybøl kirke og klokken 14.00 i Sottrup kirke med efterfølgende kaffe i sognehuset.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Landsby er klar til at redde liv

Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce