Annonce
Portræt

Kærlighed og grønne fingre i mere end 60 år

Fredag fejrer Gudrun og Leif Christensen, at det er 60 år siden, de sagde ja til at leve sammen som ægtefolk.
Gudrun og Leif Christensen, tidligere Grisbæk nu Bramming, har holdt i liv kærligheden og røde roser, siden de blev gift den 19.juli 1959.

BRAMMING: - Vi keder os ikke. Der skal helst ske noget, siger det kommende diamantbrudepar, Gudrun og Leif Christensen på henholdsvis 79 og 83 år.

Og hvis der ikke lige sker noget, så skal de nok sørge for, at deres flittige hænder får noget at lave. Parcelhuset i Bramming, som de selv tegnede og byggede for cirka 11 år siden, rummer flere tegn på deres fingerfærdighed. Både inde og ude. På væggene hænger malerier, som Gudrun har malet. Rammerne har Leif lavet. Mange af deres besøgende måber, når de ser den ekstra store garage, som Gudrun og Leif byggede. Men for en gammel landmand er den ikke spor for stor.

Annonce
Den røde rose på bordet er fra en plante, Gudrun tog med, da hun giftede sig med Leif Christensen for 60 år siden.

Have på to tønder land

Parret, der har kendt hinanden i 65 år, byggede i 1960 deres første hus - en landejendom - på de 20 tønder land i Grisbæk, som de fik af Leifs forældre. Et stuehus på 77 kvadratmeter og en lade startede de med. Efterhånden som de tre børn kom til blev stuehuset udvidet. Det samme blev haven.

- Vi havde to tønder land have og var kendt som dem med den store have, fortæller Gudrun og viser rundt i sin nuværende lidt mindre men meget smukke have.

Gudrun har et særligt tag på roser. Ni år gammel plantede hun en rød rose i sine forældres have i Rebelsig. Da hun ti år senere giftede sig med ungdomskæresten, flyttede rosen over til det nygifte par. Fredag er det 60 år siden, at den dengang 19-årige Gudrun og 23-årige Leif sagde ja til at leve sammen i medgang og modgang, til døden dem skiller. Og rosen pryder stadig parrets have.

Dagen fejres med flaghejsning om morgenen med de tre børn og fire børnebørn og senere frokost på Endrup Kro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce