Annonce
Tønder

Kærlighed til penge er roden til alt ondt

Ved Sæd drejer disse vindmøller - mølleprojeker i den øvrige del af kommunen møder modstand.  Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Læserbrev: Kærlighed til penge er roden til alt ondt, og kærligheden til opstilling af kæmpemøller i vores dejlige natur har skabt en splittelse i lokalsamfundene her omkring Brøns, Rejsby, Birkelev/Frifelt (Vodder Sogn) og Lundsmark/Roager.

Modstanderne mod kæmpemøller på land er af den indstilling, at udviklingen i lokalsamfundene kan skabes på anden vis end via eventuelle midler fra vindmølleindustrien. Med godt funderet og bearbejdede projekter iht. borgernes ønsker, er der et utal af muligheder for at søge fondsmidler.

I snart 10 år har vi skullet kæmpe mod vindmølletilhængere og vindmøllemastodonter, som gerne vil stille kæmpemøller op på land. Vindmøller, som overhovedet ikke hører til på land! Og vi er overbevist om, at de ikke skaber mere udvikling i lokalsamfundene, som nogle tilhængere mener, at de gør. Tværtimod, flere borgere vil tage den beslutning at flytte fra området - så de kan leve i fred og ro for diverse gener fra eventuelle kæmpemøller – herunder bl.a. den lavfrekvente støj og de følger, det må give. Og nogle, vil være tvunget væk fra området. Det kan da ikke kaldes udvikling.


Tønder Kommune har i flere år haft en del udfordringer - og det bliver ikke bedre, når kommunalbestyrelsen træffer beslutninger, som forringer forholdene for borgerne endnu mere.


Vindmølleproduktionens fremtid er på havet og de fremtidige energiøer. Ikke her på land, hvor de generer mennesker og dyr samt udviklingen af Tønder Kommune.

Tønder Kommune har i flere år haft en del udfordringer - og det bliver ikke bedre, når kommunalbestyrelsen træffer beslutninger, som forringer forholdene for borgerne endnu mere.

Så kære kommunalbestyrelse. Lad nu være med at lade jer forblænde af visse manipulerende politikere, som har bragt hele denne misere på banen med luftkasteller om udvikling i Tønder Kommune. Husk I skylder borgerne nogle gode rammer for udviklingen, som skabes af den sociale kapital og samarbejde blandt borgerne - om det så er i et lille lokalsamfund - eller hele kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Alt eller intet

Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce