x
Annonce
Vejen

Kærvej gør ondt på både erhvervsliv og skoleelever

Kærvej ved Brørup bør opgraderes, mener flere virksomheder og UdviklingVejen. Foto: Vejen Kommune
Det haster med en opgradering af Kærvej ved Brørup. Det mener UdviklingVejen. Politiet har erklæret strækningen fra hovedvejen til Ladelundvej for trafikfarlig.

Brørup: Kærvej ved Brørup – særligt strækningen fra hovedvejen til Ladelundvej – trænger til en opgradering.

Det mener i hvert fald flere af virksomhederne i området, som har fået opbakning fra UdviklingVejen. Da de nye motorvejsramper ved Vejen Øst blev indviet i slutningen af 2019, blev det oplyst, at projektet med ramperne var blevet billigere end budgetteret.

Det fik formanden for UdviklingVejens bestyrelse, Ole Stubbe, til at appellere til Vejen Kommune om fluks at investere de overskydende penge i en opgradering af Kærvej.

UdviklingVejen konstaterede i et nyhedsbrev, at flere virksomheder længe har forsøgt at råbe Vejen Kommune op med problemstillingen. Det skyldes, at Kærvej har udviklet sig fra en stille landevej til nu at være en central færdselsåre og omfartsvej ed lastbiler og farlige trafiksituationer.

Også som skolevej har forældre rettet kritik af Kærvej. Mod slutningen af 2019 så politiet nærmere på Kærvej – og erklærede herefter vejen som værende farlig skolevej. Det betyder, at de elever, der benytter vejen på vej til og fra skole, får stillet taxa til rådighed.

Vejen Byråd har i forbindelse med budgetlægningen afsat 500.000 kroner i 2020 – og seks millioner kroner i 2021 samt yderligere to millioner kroner i 2022.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce