Annonce
Rejser

Køb et dele-slot i Provence

Les 4 Moulins venter på 150 aktionærer. Foto: Mit Franske Slot A/S.

Nogle synes, det er spændende at bruge deres ferie på at udforske nye rejsemål. For andre er det bedste, der findes, at vende tilbage til kendte steder den ene gang efter den anden.

Det er de sidstnævnte, Kim Folmann Jørgensen og Børge Bisgaard leder efter.

De har grundlagt Mit Franske Slot A/S, hvor grundidéen er, at en stor gruppe familier køber en stor fransk ferieejendom i fællesskab.

Og ejendommen er fundet og købt. Det er Les 4 Moulins (De Fire Møller) ved Cotignac i Provence tæt på Saint Tropez og 115 kilometer fra lufthavnen i Nice.

Les 4 Moulins har i 20 år været ejet og drevet som kursussted af den danske management-guru Claus Møller.

På ejendommen er der tre hovedhuse med i alt 1800 kvadratmeter, der rummer 23 boenheder på den 20.000 kvadratmeter store grund, hvor der både er swimmingpool, tennisbane og minigolfbane.

Nu er Bisgaard og Folmann Jørgensen i gang med at sælge ejendommen på 150 aktier til hver 250.000 kroner. De 150 aktieejere skal så drive ejendommen i fællesskab - og naturligvis på skift holde ferie i Provence.

- I al sin enkelthed giver det god mening, når flere familier går sammen om at eje en feriebolig, siger Børge Bisgaard.

- Og et medejerskab af Les 4 Moulins giver begrebet deleøkonomi en helt ny dimension.

De to initativtagere har allerede fundet 65 aktionærer.

Læs mere: www.mitfranskeslot.dk.

Annonce
Les 4 Moulins venter på 150 aktionærer. Foto: Mit Franske Slot A/S.
Les 4 Moulins venter på 150 aktionærer. Foto: Mit Franske Slot A/S.
Les 4 Moulins venter på 150 aktionærer. Foto: Mit Franske Slot A/S.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce