Annonce
forside

Køb lokalt. Støt købmanden - eller...?

Der pågår et stort og påskønnelsesværdigt (klynge)arbejde for at fastholde og udvikle lokalsamfundene i Vejen Kommune. Seneste tiltag har været en kraftig opfordring til at handle i den lokale købmandsbutik for at sikre dens overlevelse.

På dagen, hvor et pressedækket åbningsarrangement løb af stablen ved købmanden i Gesten, var bl.a. Anni Mathiesen (V) tilstede, og hun lod vide, at hun "vil tage initiativ til, at vi skal have set på de indkøbsaftaler, som kommunerne er med i, og som muligvis bremser for lokale indkøb".

For år tilbage stillede jeg spørgsmål i i præcis den retning, affødt af, at Vejen Kommune var ophørt med at handle med den lokale købmand i Gesten, hvor jeg var flyttet til.

Jeg tror, at Anni Mathiesen kom lidt for langt frem i skoene - mod bedre vidende, for begrundelserne for manglende lokale indkøb er ikke alene affødt af indkøbsaftalerne, der samlet set sparer borgerne for rigtig mange skattekroner ved omhyggelige og effektive indkøb. De er også udtryk for den logik, at en kommune ikke må yde (skjult) tilskud til udvalgt privat virksomhed, hvilket i givet fald ville være risikoen ved åbenlyst at betale eksempelvis 25 kroner for en vare, der kan købes til 20 kroner.

Uanset de gode intentioner er det en kommunes opgave at tage hensyn til at borgerne samlet set ikke kommer til at betale mere end nødvendigt for kommunale vareindkøb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce