Annonce
Trekantområdet

Købelystne kunder under grænselukning: Brugs har aldrig før haft så meget returpant

John Bang, uddeler i Dagli'Brugsen i Højen, har set færre kunder i butikken det seneste år. Men de, der kom, puttede flere varer på rullebåndet. Arkivfoto: Mette Mørk
Færre kunder puttede sidste år mere i kurvene hos Dagli'Brugsen i Højen sammenlignet med 2019. Det gav øget omsætning under corona-nedlukningerne.

Højen: Underskud er vendt til overskud, og salget af mælk, rugbrød og andre dagligvarer er det seneste år steget hos Dagli'Brugsen i Højen.

Den lokale brugsforening holdt onsdag sin årlige generalforsamling efter et år i coronaens tegn. Det smittede på flere måder af på årsmødet, som blev afviklet virtuelt, hvilket gik hårdt ud over deltagelsen.

Normalt dukker omkring 70 medlemmer op til generalforsamlingen, men denne gang sad otte ud over bestyrelsen klar ved skærmene.

Annonce

Fylder mere i kurven

De kunne opleve brugsuddeler John Bang fremlægge et regnskab for 2020, som også bærer præg af corona-pandemien.

Butikkens omsætning landede på godt 18,5 millioner kroner sidste år, hvilket er en stigning på 581.000 kroner i forhold til 2019.

Det smitter af på butikkens bundlinje, hvor forrige års underskud på knap 59.000 kroner er vendt til overskud på godt 55.000 kroner i 2020.


Vi skal have kunderne til at forblive tro mod butikken, men det vil nok afspejle sig i omsætningen, når grænsehandlen også genåbner.

Kim Jensen, nu tidligere formand for Højen Brugsforening


- Vi har haft en god omsætning i butikken, og det er formentlig på grund af corona, hvor folk har foretrukket at handle tættere på hjemmet. John fortæller, at der har været færre ekspeditioner. Til gengæld fylder kunderne mere i kurven, siger formand for bestyrelsen, Kim Jensen.

Annonce

Rekord i returpant

Det er især de mange små-ekspeditioner - som for eksempel børn, der lige er forbi for at købe slik - som har været begrænset, og nu bliver kunsten at få kunderne til fortsat at lægge deres indkøb lokalt.

- Vi skal have kunderne til at forblive tro mod butikken, men det vil nok afspejle sig i omsætningen, når grænsehandlen også genåbner. Butikken har aldrig haft så meget returpant som nu, og det skyldes nok den manglende grænsehandel. Men heldigvis investerede vi i en ny pantmaskine, da vi opgraderede butikken for halvandet år siden, fortæller brugsformanden.

Annonce

Nyt IT har givet bøvl

Netop fordi butikken har været igennem en større modernisering med blandt andet investering i nyt køle-fryse-anlæg, rummede hans årsberetning intet om kommende investeringer.

Til gengæld ærgrede formanden sig over Coops centrale investeringer i et nyt IT-system, "CoopOne", som blandt andet styrer lager og levering.

- Det nye system og det, at Vejen-lageret var blevet nedlagt, betød, at der var store afvigelser i leveringerne til butikkerne. Der blev leveret slatter på flere små leverancer i løbet af ugen. Mange hylder stod tomme, hvilket var til stor irritation for kunderne og til frustration for personalet. Men det er heldigvis i orden nu, fortalte Kim Jensen.

Annonce

Trækker sig som formand

Han roste kunderne for at have forståelse for situationen og for at holde fast i at handle lokalt i trygge rammer, og så valgte han at takke af fra formandsposten.

- Jeg har nu været formand i Højen Brugsforening i syv år og har siddet i bestyrelsen i 11 år i alt. Jeg har besluttet at stoppe som for formand og trække mig helt ud ved generalforsamlingen næste år, så der er plads til nye kræfter, fortalte Kim Jensen.

Bestyrelsen skal konstituere sig på førstkommende møde, men der er opbakning i bestyrelsen til at pege på René Winther som ny brugsformand.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Minkavlere spår ingen fremtid for faget i Syd- og Sønderjylland: - Jeg kender ikke engang nogen, der kender nogen, som vil starte igen

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Venstrepolitiker og chef på flyvestationen får skarp kritik af Arbejdstilsynet: Mobber og skaber frygt

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus i Østerbyen går konkurs: Men der er stadig dans og kolde pilsnere i hytten

Sønderborg

Alslinjen aflyser alligevel flere afgange

Sydjylland

Glemsomme syd- og sønderjyder hjælper tyvene med at begå indbrud: Politiet opfordrer til at huske at låse døre og lukke vinduer

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Erhverv

Annie og Peter Hindbo fra Jordrup er nomineret til international landbrugs-pris: - Det tyder på, at vi gør noget rigtigt

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Foreninger retter skarp kritik mod politikeres pengestrøm til to fodboldklubber: - Hvis de beder om penge, så får de dem bare

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Vejen For abonnenter

Stormøde i kriseramt klub: Erhvervsmand vil samle opbakning til at genrejse klubben

Erhverv For abonnenter

Vejen skærer konsekvent i kontanthjælpen, når ledige bryder deres aftaler: - Hvis man kan arbejde, så skal man arbejde

Sydjylland

Hidsigt vejrskifte: DMI varsler mod voldsomt vejr med vindstød der kan nå over stormstyrke

Annonce