Annonce
Indland

København får nyt forskningscenter i hudsygdomme

Københavns Universitet slår til næste år dørene op til et nyt forskningscenter, der skal forske i hudsygdomme. (Arkivfoto).

Et nyt forskningscenter får 400 millioner kroner af LEO Fondet over ti år til at forske i hudsygdomme.

Annonce

Københavns Universitet får til februar et nyt forskningscenter, som skal sikre ny viden om huden og bedre behandling af hudsygdomme som psoriasis.

Det oplyser Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

LEO Fondet står bag bevillingen til centret, der lyder på 400 millioner kroner over ti år.

Centret skal samle førende danske og internationale forskere, som på sigt skal lede til bedre behandlinger af eksempelvis psoriasis og eksemsygdomme. I alt er der flere end 3000 kendte hudsygdomme.

- Vores stærke forskningsmiljøer i en af verdens førende forskningsregioner - Greater Copenhagen - giver os en unik mulighed for at sætte dansk forskning inden for immunologi, hud og hudsygdomme på verdenskortet, siger dekan Ulla Wewer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet i meddelelsen.

- Hudsygdomme udgør et mærkbart problem for mange mennesker i hverdagen. Det er derfor vigtigt, at vi bidrager til at styrke vores samlede viden om disse sygdomme.

Lars Werner, der er direktør for Psoriasisforeningen, mener, at det er på tide, at forskning i hudsygdomme får et løft.

- For mange mennesker fører synlige hudsygdomme til stigmatisering. Folk med hudsygdomme lider ofte af en stærkt nedsat livskvalitet, siger han i pressemeddelelsen.

Forskningscentret kommer til at gå under navnet LEO Foundation Skin Immunology Research Center, og det placeres på 12. sal i Mærsk Tårnet på Københavns Universitet. Indvielsen sker 25. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce