Annonce
Sport

Københavns håndboldkvinder slår Odense og tager andenpladsen

Lars Møller/Ritzau Scanpix
København Håndbold overhaler Odense i tabellen i kvindernes håndboldliga med en sejr på 31-29 over fynboerne.

Sjette sejr på stribe i kvindernes håndboldliga blev en realitet for København Håndbold onsdag aften.

Holdet havde besøg af Odense Håndbold, der blev besejret med 31-29.

Resultatet betyder, at københavnerne overhaler Odense på andenpladsen i tabellen. Begge hold har 20 point efter 13 kampe.

Tabellen toppes med 26 point af Team Esbjerg, der hjemme slog Skanderborg Håndbold med 30-26.

København kom bedst fra start i onsdagens topkamp, mens gæsterne fra Odense havde svært ved at finde rytmen.

Specielt i forsvaret haltede Odense-spillerne efter de hurtige københavnere, og Maria Hjertner kunne fra højre back hamre bolden i kassen og sørge for Københavns 18. mål i første halvleg, som holdet vandt 18-12.

Det så ud til, at Odense-træner Jan Pytlick havde talt et alvorsord med sine spillere i pausen. I hvert fald kom Odense noget bedre ud til anden halvleg og fik hentet lidt ind på hjemmeholdets forspring.

Tættest på kom de ved 15-19 og 16-20, men så trak København igen fra.

Generelt var hjemmeholdet mere aggressiv og kæmpede mere for hver bold.

Mia Rej blev i sidste uge udtaget som reserve til den landsholdstrup, der senere på måneden rejser til VM i Japan.

Onsdag aften gjorde hun sit for at vise landstræner Klavs Bruun Jørgensen, der var til stede på tilskuerpladserne, at hun gerne vil være mere end en reserve.

Med den ene flotte scoring efter den anden var hun i den grad med til at sørge for, at sejren kom i hus. Med sit ottende mål i kampen gjorde hun det til 27-19 godt midtvejs i anden halvleg.

Men så kom der igen gang i Odense, der indledte en vild jagt. Gæsterne gik fra 19-27 til 28-29 på mindre end ti minutter.

Tættere på kom de dog aldrig, og Mia Rej sendte kort efter sin niende scoring ind på straffekast til 31-28, inden Nycke Groot fik reduceret til slut for gæsterne, der må rejse tilbage til Odense med et nederlag.

De øvrige opgør i kvindernes liga bød blandt andet på to uafgjorte kampe. Randers HK og Herning-Ikast spillede 25-25, mens Viborg HK og Silkeborg-Voel også delte efter 27-27.

Aarhus United hev derimod begge point hjem, efter at holdet på hjemmebane slog TTH Holstebro med 28-23.

Nykøbing Falster Håndbold fik fuldt udbytte af sit visit i det nordjyske, hvor EH Aalborg blev besejret med 31-28. Også Ajax København tog en udesejr på 24-18 over bundholdet Horsens Håndbold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce