Annonce
Varde

Københavnere er nemme at narre - de stoler på jyder !

Der gik et gys gennem den lille flok, da Jens Kristian Vestergård stak hånden ind i kantpressen for at demonstrere, at den stopper automatisk, så man ikke får sine pilfingre i klemme. I midten Hans Chr. Thoning med Leif Lauridsen til venstre til at betjene maskinen.

ØSE: – Vi skal have noget vækst, sagde Hans Chr. Thoning.
– Jamen, det gik for stærkt en overgang, understregede Jens Kristian Vestergård.

Da folketingsmedlemmet i går var nået til dag to på sit sommertogt, lagde han bl.a. vejen forbi Nordenskov Industrimontage i Øse. Og allerede inden Venstre-politikeren var kommet indenfor til en rundtur mellem malekabiner, kulilte-detektorer og kabinepressere, gik snakken. Blandt andet om kunderne:

– 60 procent af vores omsætning ligger i København. De er meget nemmere at narre derovre. De stoler på sådan en jyde, smilede Jens Kristian Vestergård.

Den selvlærte ejer af den 24 år gamle virksomhed, som blandt andet leverer sandblæsningskabiner, filteranlæg og ventilatorer, var glad for besøget.

Det politiske sommertogt blev også benyttet til at drille borgmester Gylling Haahr, der kiggede forbi:

– Kommunesammenlægningen gør det absolut ikke nemmere at få byggetilladelse, syntes Jens Kristian Vestergård.
Hvortil Thonings partifælle blandt andet svarede:
– En opgørelse fra Bygge- og Erhvervsstyrelsen viser, at vi ligger lige midt i feltet. Vi har aldrig lavet så mange byggeansøgninger som nu. Det vælter ind.

Konkurrence er der især fra Kina, og så kan italienerne noget med design:
– Men vi kan slå dem på leveringstid, bemærkede Vestergård og fik et indforstået smil fra Thoning:

– Ja, der var noget med nogle tog, sagde MF’eren og tænkte jo nok på IC4’erne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce