Annonce
Haderslev

Københavnere erkendte sønderjyske kassedyk og blev fængslet

De tre personer er sigtet for en række såkaldte kassedyk i Syd- og Sønderjylland. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix

Haderslev: Onsdag aften klokken 21.18 stoppede politiet en personbil på den sønderjyske motorvej og anholdt derefter de tre personer i bilen.

De blev alle sigtet for en række såkaldte kassedyk - når tyve stjæler kontanter fra ubemandede kasseapparater - i Syd- og Sønderjylland, og torsdag klokken 13.00 blev de ved Retten i Sønderborg derfor fremstillet i et grundlovsforhør.

Her erkendte de tre sigtede alle, hvorfor de blev varetægtsfængslet i fire uger.

De varetægtsfængslede er blandt andet sigtet for to kassedyk i supermarkeder i Haderslev på henholdsvis Christian X’s Vej den 13. juli klokken 18.26 og på Lyøvej i Starup den 14. juli klokken 19.14.

De tre personer kommer alle fra København-området, og det drejer sig henholdsvis om en 51-årig mand fra Frederiksberg, en 45-årig mand fra København og en 29-årig kvinde uden fast bopæl.

Udover de to kassedyk i Haderslev er de tre ligeledes sigtet for en række lignende forhold i Vejen, Aabenraa, Sønderborg og andre steder i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Billund

25 års jubilæum: Sten Dahl Knudsen

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce