Annonce
Esbjerg

Københavnsk advokatpar får dobbelt så meget for pengene: Køber luksusvilla til 12 millioner i Esbjerg

Det københavnske advokat-ægtepar Jess og Ida Randbæk Gade har købt denne pragtvilla med havudsigt på Hjerting Strandvej. Prisen er 12 millioner kroner, men skulle de købe det samme hus i det nordsjællandske, hvor de kommer fra, ville huset koste mindst det dobbelte. Foto: Ken Mathiesen
Selvom advokatparret Jess og Ida Randbæk Gade med flytning fra det nordsjællandske til Esbjerg har købt dyrt ind på det vestjyske boligmarked, er det halv pris i forhold, hvad en tilsvarende bolig ville have kostet, hvor de kommer fra. Mægler opfordrer Esbjerg Kommune til i højere grad at fokusere på "bolig-fordelen" i bestræbelserne på at skaffe flere indbyggere til byen.

Esbjerg: 12 millioner kroner koster den markante villa med sin særlige arkitektur på vandsiden af Hjerting Strandvej, og den vil dermed helt sikkert indskrive sig på listen over de absolut dyreste bolighandler i Esbjerg i 2021.

Det interessante er imidlertid, hvad huset på Hjerting Strandvej ville have kostet, hvis parret havde købt det samme hus med en tilsvarende beliggenhed med havudsigt i Nordsjælland, hvor de kommer fra.

- Min vurdering, er, at huset nok ville have kostet i omegnen af det det dobbelte, konstaterer Jess Randbæk Gade.

Annonce

At antagelsen er korrekt, bekræfter liebhaver-ejendomsmægler Lars Elbæk, der er indehaver af Elbæks Ejendomsmægler i Klampenborg og kendt fra tv-programmet ”Fra 1-værelses til strandvejsvilla” på TV2. Han er blevet forelagt foto og basisoplysninger om villaen på Hjerting Strandvej til 12 millioner kroner.

- I Klampenborg er det dobbelt op, og hvis du placerer den længere nede af kysten i Hellerup eller Charlottenlund bliver prisen endnu højere, fastslår Lars Elbæk.

Slå mere på boligen

På samme måde kan sælgeren af en gennemsnitlig lejlighed på omkring 100 kvadratmeter på Frederiksberg nemt bytte den ud en med ordinær strandvejsvilla med havudsigt eller en solid patriciervilla i Esbjerg midtby.

- Jeg husker engang en familie, som flyttede fra København herover, og hvor sønnen sagde, at når vi flytter til Esbjerg, så kan vi købe et slot, fortæller Marianne Christensen, indehaver af Esbjergs største ejendomsmæglerforretning, Home Esbjerg.

En anden ejendomsmægler i Esbjerg, Eivind Dam Jensen, der har formidlet salget af huset på Hjerting Strandvej stemmer også i. Han mener, at Esbjerg Kommune i højere grad burde sælge Esbjerg på "bolig-fordelen", når det gælder øget bosætning og den negative befolkningsudvikling, som Esbjerg har oplevet i en årrække.


Man burde fra byens side bruge flere ressourcer på direkte at fortælle folk i København, hvad de kan få, når de sælger deres dyre huse derovre.

Eivind Dam Jensen, ejendomsmægler


- Man burde fra byens side bruge flere ressourcer på direkte at fortælle folk i København, hvad de kan få, når de sælger deres dyre huse derovre. Halvdelen kan de bruge på til at købe et større og bedre hus i Esbjerg. For den resterende halvdel kan de købe et dejligt sommerhus på Fanø. Og samtidig bør man forklare dem, at deres fremtidige leveomkostninger herovre ligger langt under niveauet i København, siger den erfarne mægler.

Annonce

Folk fra Jylland er nemmere

Jess Randbæk Gade og hustruen har to bolighandler bag sig i København - begge har givet dem pæne provenuer. Nu har de begge siden efteråret haft arbejde hos advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius i ”White House” på Esbjerg Brygge, og faktisk vurderer Jess Randbæk Gade, at "bolig-fordelen" for potentielle tilflyttere ved at vælge Esbjerg – generelt - har større betydning, end man regner med. Også selvom det er jobbet, der ofte har første prioritet, når den vigtige beslutning om flytning skal træffes.

- Det handler naturligvis om afvejning af en række forhold; herunder også boligsituationen. Jeg ved godt, at nogen vil sige, at huset, vi har købt, er dyrt, og det er det også, men man må jo se på det forholdsmæssigt. Jeg er positivt overrasket over, hvad man kan få for pengene her, og det samme har jeg hørt fra andre, som er overraskede over, hvad man kan konvertere en lejlighed i København eller for den sags skyld Aarhus til i Esbjerg, fortæller Jess Randbæk Gade, der samtidig mener, at det er af afgørende betydning, hvilke potentielle tilflyttere man appellerer til.

- Muligheden for succes er størst, når det kommer til personer med jyske rødder eller familie i Jylland, og ikke mindst skal det gerne være familier, der endnu ikke har børn i skolealderen, siger Jess Randbæk Gade.

Han og hustruen og deres lille datter på halvandet år overtager huset på Hjerting Strandvej til sommer.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Esbjerg

Så er den gal igen: Indbrudstyve støvsugede strandvejen for dyre designerlamper – ligner bestillingsarbejde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Haderslev

13-årige Storm er klassisk sanger og går i talentklasse:  - Jeg ville bare gerne lave mere af det, jeg godt kan lide

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Annonce