Annonce
Aabenraa

Københavnsk ejendomsselskab sætter kæmpe grund til salg

René Damkjær forestiller sig, at den store grund kunne bruges til solceller, som det er tilfældet på arealet på den modsatte side af Aabenraavej. Foto: Nordicals
Da Mærsk i sin tid byggede sin containerfabrik i Tinglev, sikrede man sig ekstra jord, så der var mulighed for en senere udvidelse. Arealet, der strækker sig over 171.500 kvadratmeter, er sat til salg af nuværende ejer.

Tinglev: Man må bygge 68.000 kvadratmeter. Og det dækker kun 40 procent af grunden.

Det fortæller lidt om, hvor meget plads der er på hjørnet af Aabenraavej og Bjerndrupvej lige øst for Tinglev. 171.500 kvadratmeter i alt, som netop er blevet sat til salg.

Det er erhvervsmægleren Nordicals, det tidligere Nybolig Erhverv, der har fået til opgave at forsøge at sælge det enorme areal, som støder op til de store fabriksbygninger, der engang husede Mærsks produktion af kølecontainere.

Faktisk var det Mærsk Container Industri, der i sin tid købte også den tomme grund, så det var muligt at udvide, hvis det skulle blive aktuelt. Derfor gælder også den samme lokalplan for hele området.

Det koster de 170.500 m2

  • Kontantprisen for de 170.500 kvadratmeter er sat til 8,5 millioner kroner.
  • Ifølge lokalplanen må området kun anvendes til erhvervsformål som eksempelvis produktion eller lager, men salgsopstillingen fortæller, at det er Aabenraa Kommunes vurdering, at der også ville kunne etableres datacenter eller solcellepark.
  • Grunden er i øjeblikket forpagtet ud til en landmand.
Annonce

Et velvalgt tidspunkt

I dag er ejeren det københavnske ejendomsselskab Casa Nord ved investor Torben Røsler, der købte den tomme grund sammen med de nordlige fabriksbygninger, da Mærsk flyttede produktionen af containere fra Tinglev til Kina.

- Der er kommet gang i samfundsøkonomien, så vi mener, det er et velvalgt tidspunkt at forsøge at sælge grunden på, forklarer René Damkjær fra Nordicals, der godt er klar over, at det nok bliver svært at finde nogen, der vil bygge 68.000 kvadratmeter erhverv.

- Der er meget fokus på datacentre i øjeblikket, men det vil nok være mere oplagt som eksempelvis solcelleareal. Der ligger jo i forvejen en stor solcellepark på den anden side af vejen, siger erhvervsmægleren.

Annonce

Lejemål stadig ledigt

Det kan dog også være en køber, der bare har brug for meget plads til oplagring. Der er mulighed for det hele.

- Vi har ikke fået nogen henvendelser endnu, men nu prøver vi at se, hvad der kan lade sig gøre, siger René Damkjær, der også stadig er i gang med at finde en lejer til resten af de 22.500 kvadratmeter lejemål i den tidligere containerfabrik, Siemens efterlod i fjor. Danfoss har lejet de 11.000 af dem til lager.

- Jeg har haft flere forespørgsler på det seneste, men det har været på en mindre del af det. Lige nu er planen, at det skal lejes ud som ét lejemål. Det har vi givet frem til efter sommerferien, og så drøfter vi, om det skal revurderes, lyder status fra mægleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce