Annonce
Erhverv

Købmænd og uddelere tænker kreativt for at undgå smittespredning: - Lad familien blive hjemme

Uddeler i SuperBrugsen i Toftrlund, Jesper Yde, opfordrer kunderne til at lade familien blive hjemme og handler alene, når turen går i brugsen. der er ingen grund til at øge risikoen for corona-smitte, lyder det fra uddeleren. Arkivfoto
Personalet i dagligvarebutikkerne i Tønder Kommune tænker kreativt for at sikre, at kunderne kan handle så sikkert som muligt uden at blive smittet med coronavirus. JydskeVestkysten fortæller her, hvilke tiltag butikkerne har gjort, og hvilken butik, der stadig har håndsprit på hylderne. Og så kommer der en opfordring til at lade familien blive hjemme under den ugentlige indkøbstur.

TØNDER: Hvad kan man gøre for at forhindre spredningen af den frygtede coronavirus? Dagligvarebutikkerne tænker i disse dage kreative tanker, der rækker ud over vand og sæbe, håndsprit og diskretionsstrimler i gulvet ved kasserne.

Hos Spar i Agerskov har købmand Sonja Petersen fundet på en ny slags udbringning. Det sker ved, at kunden ringer ind og bestiller dagligvarer, som efterfølgende bliver pakket i indkøbsvognen, som siden trilles ud på p-pladsen, når kunden dukker op. Herfra overtager kunden vogn og varer, som fyldes over i bagagerummet. Betalingen foregår per mobilepay.

- Nu har vi sådanne handler 10-12 gange dagligt. Det er ikke noget, vi har prøvet før, siger købmand Sonja Petersen og fortæller, at det var en lungesyg kunde, der startede trenden i sidste uge.

Annonce
Lad være med at tage familien med ned og handle. Jo færre vi er i butikken, jo lavere er smitterisikoen.
Jesper Yde, uddeler i SuperBrugsen i Toftlund

Sprit i 5-litersdunke

Lige siden sundhedsmyndighederne og statsministeren i sidste uge forklarede om alvoren i corona-virussen og understregede, at det er vigtigt at holde afstand, vaske hænder og spritte dem af, har stort set alle borgere uden held forsøgt at finde håndsprit på hylderne i supermarkeder og hos købmænd.

Den eneste, der i JydskeVestkystens rundringning svarer, at der er håndsprit på hylderne, er Spar-købmanden i Bredebro, Kirsten Wede.

- Jeg har masser af håndsprit i femliters dunke. Den koster 700 kroner, og de sælger fint, lyder det fra Kirsten Wede og henleder opmærksomheden på, at det giver en pris på 28 kroner per 200 ml:

- Det er ikke dyrt.

Lad familien blive hjemme

Hos SuperBrugsen i Toftlund har uddeler Jesper Yde som mange af sine kolleger travlt for tiden. Og han har også iværksat initiativer, der skal stoppe corona-spredningen - det gælder opsætning af skærme mellem kunde og kassemedarbejdere, opdeling af medarbejderne i hold for at begrænse smitterisikoen og flere åbne kasser, så kunderne ikke står så tæt.
Så langt så godt, men Jesper Yde har en appel til kunderne, for at nå helt i mål.
- Lad være med at tage familien med ned og handle. Jo færre vi er i butikken, jo lavere er smitterisikoen, lyder det fra Jesper Yde, som har kigget lidt på tallene. For der kommer mellem 700 og 1100 kunder gennem Kvickly i Toftlund hver dag.
Hvis hver kunde har bare én person med sig, så bliver tallet 1400 til 2200 kunder i samme butik. Det øger risikoen for smittespredning.
- Så overvej lige om du ikke godt kan klare indkøbene alene, siger Toftlund-uddeleren og tilføjer, at der selvfølgelig er forståelse for, at eksempelvis enlige forældre kan være nødsaget til at tage børnene med ned at handle, så de ikke sidder alene derhjemme.

Undgå kontanter

Jesper Yde anmoder desuden om, at kunderne i videst mulig omfang undgår fysisk kontakt til medarbejderne. For eksempel ved, at man bruger Coop-appen til betaling, så kassemedarbejderen undgår at tage mod kontanter - og hvis du har medlemskort, så hold det frem med stregkoden, så medarbejderen kan bruge håndscanneren for at undgå kontakt.
- Lad os passe på hinanden, så vi hurtigst muligt kan få en normal hverdag igen, lyder opfordringen fra Jesper Yde.
Sparkøbmand Sonja Petersen i Agerskov fortæller, at hun for en uge siden havde første special-levering af dagligvarer. Kunden får simpelthen kørt den fulde indkøbsvogn ud til bilen på p-pladsen, hvor kunden selv overtager varerne. Nu har vi 10-12 sådanne handler hver dag, fortæller hun. Arkivfoto
Min Købmand i Bredebro, Kirsten Wede, har masser af håndsprit - i 5-litersdunke, fortæller hun. Prisen for en dunk er 700 kroner. Og de sælger godt, siger hun. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce