Annonce
Esbjerg

Købmand i Esbjerg får igen et hak i tuden af fødevarekontrollen

Spar Esbjerg på Bøndergårdsvej har igen fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Igen manglede der mærkning på dansk på en række fødevarer.
Spar Esbjerg på Bøndergårdsvej har modtaget sin anden bøde fra fødevarekontrollen inden for to måneder. Også denne gang var bøden på 10.000 kroner.
Annonce

Esbjerg: Sparkøbmanden på Bøndergårdsvej har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Købmandsforretningen i det østlige Esbjerg havde ellers netop fået erstattet en sur smiley med en storsmilende.

Men da Fødevarestyrelsen dukkede op den 29. oktober, var den gal igen med mærkningen af flere fødevarer. Her fandt den tilsynsførende, at butikken havde fødevarer udbudt til salg, uden at den obligatoriske fødevareinformation var anført på dansk eller på andre sprog, der i stavning ikke adskiller sig væsentligt fra dansk.

Og eftersom Sparkøbmanden havde det samme problem i begyndelsen af september, og dengang modtog en indskærpelse herfor, så diskede Fødevarestyrelsen op med et administrativt bødeforlæg på 10.000 kroner.

Dengang, i begyndelsen af september, fik købmanden på Bøndergårdsvej også en bøde på 10.000 kroner, fordi Fødevarestyrelsen fandt fersk fisk opbevaret ved for høj temperatur.

Det fik købmand Hans Boel Lauridsen til blankt at erkende at sit ansvar:

- Der er ingen undskyldning. Og uanset om der er sket en menneskelig fejl, eller om en køler er utidssvarende og svigter, er det i sidste ende mit ansvar, at tingene er i orden, fastslog han.

Fire tilsynsbesøg i år

  • Den 10. juli: Spar Esbjerg får en indskærpelse for manglende information og mærkning.
  • Den 5. september: Sur smiley og bøde på 10.000 kroner for dårlig hygiejnemæssig håndtering af fødevarer.
  • Den 9. september: Storsmilende smiley og alt er i orden.
  • Den 29. oktober: Sur smiley og bøde på 10.000 kroner for manglende information og mærkning.
Annonce

Sidste chance

Også denne gang tager han ansvaret, selv om det ifølge ham også strander på blind tillid til en grossist.

- Vi har tidligere aftalt med vores grossist, som leverer disse varer, at man skal garantere os, at de varer, de leverer, 100 procent overholder alle regler om mærkning. Men desværre må jeg konstatere, at det ikke har været tilfældet, oplyser Hans Boel Lauridsen.

Imidlertid har han nu givet leverandøren en sidste chance:

- Nu har vi igen været i kontakt med leverandøren, og direktøren har været forbi og taget de omtalte varer retur. Han og firmaet har nu fået en ny chance til at få alt til at være 100 procent i orden fra og med uge 46, men vi er også der, hvor alternativet er, at grossisten ryger ud af min butik.

Hans Boel Lauridsen erkender også, at det alt sammen ikke frikender ham selv, fordi han ikke har været opmærksom på, at grossisten ikke havde løst problemet.

- I sidste ende ændrer det ikke et komma på, at det er mit ansvar, fastslår købmanden.

Fordi Spar Esbjerg har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg, skal forretningen nu igennem to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Annonce