Annonce
Esbjerg

Købmand i Esbjerg får igen et hak i tuden af fødevarekontrollen

Spar Esbjerg på Bøndergårdsvej har igen fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Igen manglede der mærkning på dansk på en række fødevarer.
Spar Esbjerg på Bøndergårdsvej har modtaget sin anden bøde fra fødevarekontrollen inden for to måneder. Også denne gang var bøden på 10.000 kroner.

Esbjerg: Sparkøbmanden på Bøndergårdsvej har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Købmandsforretningen i det østlige Esbjerg havde ellers netop fået erstattet en sur smiley med en storsmilende.

Men da Fødevarestyrelsen dukkede op den 29. oktober, var den gal igen med mærkningen af flere fødevarer. Her fandt den tilsynsførende, at butikken havde fødevarer udbudt til salg, uden at den obligatoriske fødevareinformation var anført på dansk eller på andre sprog, der i stavning ikke adskiller sig væsentligt fra dansk.

Og eftersom Sparkøbmanden havde det samme problem i begyndelsen af september, og dengang modtog en indskærpelse herfor, så diskede Fødevarestyrelsen op med et administrativt bødeforlæg på 10.000 kroner.

Dengang, i begyndelsen af september, fik købmanden på Bøndergårdsvej også en bøde på 10.000 kroner, fordi Fødevarestyrelsen fandt fersk fisk opbevaret ved for høj temperatur.

Det fik købmand Hans Boel Lauridsen til blankt at erkende at sit ansvar:

- Der er ingen undskyldning. Og uanset om der er sket en menneskelig fejl, eller om en køler er utidssvarende og svigter, er det i sidste ende mit ansvar, at tingene er i orden, fastslog han.

Annonce

Fire tilsynsbesøg i år

  • Den 10. juli: Spar Esbjerg får en indskærpelse for manglende information og mærkning.
  • Den 5. september: Sur smiley og bøde på 10.000 kroner for dårlig hygiejnemæssig håndtering af fødevarer.
  • Den 9. september: Storsmilende smiley og alt er i orden.
  • Den 29. oktober: Sur smiley og bøde på 10.000 kroner for manglende information og mærkning.

Sidste chance

Også denne gang tager han ansvaret, selv om det ifølge ham også strander på blind tillid til en grossist.

- Vi har tidligere aftalt med vores grossist, som leverer disse varer, at man skal garantere os, at de varer, de leverer, 100 procent overholder alle regler om mærkning. Men desværre må jeg konstatere, at det ikke har været tilfældet, oplyser Hans Boel Lauridsen.

Imidlertid har han nu givet leverandøren en sidste chance:

- Nu har vi igen været i kontakt med leverandøren, og direktøren har været forbi og taget de omtalte varer retur. Han og firmaet har nu fået en ny chance til at få alt til at være 100 procent i orden fra og med uge 46, men vi er også der, hvor alternativet er, at grossisten ryger ud af min butik.

Hans Boel Lauridsen erkender også, at det alt sammen ikke frikender ham selv, fordi han ikke har været opmærksom på, at grossisten ikke havde løst problemet.

- I sidste ende ændrer det ikke et komma på, at det er mit ansvar, fastslår købmanden.

Fordi Spar Esbjerg har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg, skal forretningen nu igennem to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce