Annonce
Sønderborg

Købmand lukket igen: Lejer sprang fra i 11. time

Arkivfoto: Mia Staal Pedersen
Skovmose har igen mistet sin købmand. En lejer, som skulle have overtaget driften, valgte i sidste øjeblik at springe fra.

Skovmose: I marts kom der igen liv i købmandsforretningen i Skovmose efter at have været lukket i to år.

Men nu er dørene igen lukket og låst, og forretningen åbner ikke lige foreløbigt.

Det er konsekvensen af, at en lejer, som indehaverne Frederikke og Norbert Beier havde fundet, valgte at springe fra, lige som butikken stod til at kunne være klar til overtagelse.

Annonce

Lejeren sprang fra i weekenden, og der er derfor lange udsigter til endnu en genåbning af Skovmose Købmand.

- Vi havde fundet en lejer, som havde underskrevet en kontrakt, men som alligevel sprang fra.  Vi har haft lukket i en periode, for at gøre klar til at lejeren kunne rykke ind, men lige nu er der permanent lukket, siger Norbert Beier.

Han har et fuldtidsjob i Aabenraa ved siden af rollen som købmand, og hverken han eller Frederikke har erfaringer med at have en købmandsforretning.

De købte ejendommen med henblik på at leje det ud til nogle, som ville drive købmandsforretningen. Derfor er han også rigtig ærgerlig over, at det ikke lykkes at få lejet butikken ud.

På jagt efter ny lejer

Både Norbert og Frederikke Beier er uddannet til andet end detail, og det har derfor aldrig været drømmen, at de selv skulle stå for forretningen.


Vi havde fundet en lejer, som havde underskrevet en kontrakt, men som alligevel sprang fra.

Norbert Beier, indehave af Skovmose Købmand


Parret tog sidste år rejsen fra Grønland til Skovmose, hvor de i forvejen havde et sommerhus. Her købte de Skovmose Købmanden, for at sikre at der ville være en lille forretning, hvor sommerhusgæster, campister og turister kunne handle.

For nu er det uvist, hvornår det igen bliver muligt.

- Det er virkelig træls, men vi kæmper videre med at finde en lejer. Vi er optimister, så det skal nok gå, selvom det er svært lige nu i de her corona-tider, fortæller Norbert Beier.

Han fortæller, at parret drømmer om at finde en lejer snarest, da de også selv har andre ting, de gerne vil.

- Vi har nogle drømme og håb for fremtiden, så derfor ser vi også gerne at der snart kommer en lejer til forretningen, siger Norbert Beier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce