Annonce
Varde

Købmand om sur smiley for forkert holdbarhedsmærkning: Det er fair nok

Kontrolbesøget fandt sted i begyndelsen af oktober.
Købmanden i Ansager erfarer, at Fødevarestyrelsen har fokus på varer, der har overskredet bedst før-datoen. Derfor har han indkasseret en sur smiley og en bøde.

Ansager: Datoen med "bedst før" var overskredet på en række varer, da Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg i butikken "Min Købmand" i Ansager. Det skete den 4. oktober.

Derfor tildeles butikken nu en sur smiley og et bødeforlæg på 5000 kroner.

Købmand Karl Jørn Sørensen oplyser, at Fødevarestyrelsen fortalte, at der netop var fokus på holdbarhedsangivelser, da der var kontrolbesøg.

Fødevarestyrelsen fandt en række varer, hvor "bedst før" var overskredet, men ikke varer, hvor "sidste anvendelsesdato" er overskredet.

Det er væsentlig forskel på de to holdbarhedsangivelser. I tilfældet i Ansager må samtlige varer nemlig sælges, såfremt de mærkes. Men forbrugerne skal have at vide, at "bedst før" er overskredet.

- Jeg synes, at det er fair nok, siger Karl Jørn Sørensen om sanktionen.

Annonce

Eksempler på overskridelser

  • Her er eksempler fra kontrolrapporten:
  • Fire Nan modermælkserstatning fra Nestlé. Bedst før 07-2019.
  • To frugtpålæg fra Castur. Bedst før 5/07-2019.
  • Fem hasselnøddeflager fra Svansø. Bedst før 30/4-2019.

Vi vil ikke sælge for gamle varer

Butikken har en politik om ikke at sælge varerne - heller ikke med en legaliserende mærkning om, at bedst før-datoen er overskredet. Derfor lægger Karl Jørn Sørensen ikke skjul på, at Fødevarestyrelsen ikke burde kunne finde varer med en overskridelse.

Derfor rettes der nu på på procedurerne i butikken i Ansager, så noget tilsvarende ikke sker igen, når Fødevarestyrelsen kommer igen på et brugerbetalt, opfølgende kontrolbesøg. Her vil Min Købmand i Ansager selvfølgelig forsøge at tilbagevinde sin glade smiley, oplyser Karl Jørn Sørensen.

Det er almindelig procedure, at en sur smiley følges op med et brugerbetalt kontrolbesøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Annonce