Annonce
Billund

Købmand overtager corona-vareudbringning: - Vi vil gerne gøre det nemt for kunderne

Brian Duedal overtager vareudbringning fra Billund ErhvervsFremme , der etablerede nødudbringning for at hjælpe lokale butikker under coronakrisen. Arkivfoto: Andre Thorup
Min Købmand Stenderup-Krogager overtager corona-vareudbringning fra Billund Erhvervsfremme. Projektet blev sat i værk for at hjælpe nødlidende butikker under coronanedlukningen. Nu fortsætter initiativet i Brian Duedal-regi.
Annonce

Billund Kommune: Snart leverer Brian Duedal, indehaver af Min Købmand Stenderup-Krogager, ikke kun dagligvarer i hele Billund Kommune. Fra den 15. maj tager han også pakker med fra de lokale butikker rundt i kommunen til kunderne.

Han har nemlig overtaget initiativet "Shop i Billund Kommune bringer ud", der blev iværksat i begyndelsen af corona-nedlukningen af Billund Erhvervsfremme som en hjælp til de lokale handelsstandsforeningers butikker, så de stadig kunne sælge varer og få dem nemt ud til kunderne.

- Jeg har ikke på samme måde været ramt af coronakrisen som andre forretningsdrivende, og det har gjort ondt i maven at se, hvordan andre butikker har haft det svært, så jeg vil gerne være med til at gøre en forskel for dem, siger Brian Duedal.

På cirka tre uger har "Shop i Billund Kommune bringer ud" bragt over 600 pakker ud - især omkring påske gik det stærkt, og Brian Duedal er klar til at bringe endnu flere ud.

Vareudbringning

Fra 15. maj overtager Brian Duedal "Shop i Billund bringer ud". Han kan levere ordrer og pakker op til 11 kilo fra kommunens butikker til kunder i Billund Kommune, Ansager og Starup.

Butikkerne skal blot skrive en mail til Brian Duedal. Udbringning koster 29 kroner ligesom Brian Duedals egne leveringer.

Holder man en onlineauktion om aftenen, kan Brian Duedal allerede dagen efter bringe varen ud til kunden - og er dermed noget hurtigere end de almindelig postfirmaer.

Annonce

Førende på service

- Der vil stadig være kunder, der ikke har lyst til at komme ud i det offentlige rum, og det skal vi respektere, og derfor skal vi gøre det så let som muligt, udnytte mulighederne og blive ved, siger Brian Duedal, der gerne vil supplere sin egen udbringning af dagligvarer.

- Lige nu har vi lige lidt nok at køre med, men vi vil gerne være førende på den gode gamle service, siger Brian Duedal, der lige nu leverer til et par virksomheder, en del ældre og særligt udsatte i forhold til coronavirus.

- Vi vil gerne henvende os til hele paletten - også børnefamilier. Vi er lige ved at have en app parat, så man kan bestille om aftenen og få leveret dagen efter, siger Brian Duedal, der sammenligner det med Bilka to go i en Stenderup-Krogager-version.

Brian Duedal håber, at han med tiden kan ansætte en medarbejder mere. For nu deler hans far og han tjansen med at køre ud til kunderne, og han ser ikke mange begrænsninger i leveringerne:

- Vi har en vægtgrænse på 11 kilo, der er godkendt til varebil. Vi har ikke vognmandstilladelse, siger Brian Duedal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Annonce