Annonce
Esbjerg

Købmand uddelte glæde og store gaver: De ældre trænger sådan til det

Lise Brorson Hansen fra Plejecentret Østergården i Gørding var meget begejstret for de flotte julegaver fra Spar Gørding. 49 gaver blev leveret torsdag morgen til stor glæde for centrets beboere, der både fik en julekurv, blomster og kager for i alt 25.000 kr. Foto: Jacob Schultz
Spar i Gørding uddelte torsdag morgen flotte julegaver for 25.000 kr. til ældre borgere på byens plejecentre. Og det skabte glæde hos de 49 modtagere af juleoverraskelsen.
Annonce

Gørding: Hva' sker der?

Poul Erik så forundret til fra sin kørestol, mens tre varebiler rullede op foran hovedindgangen på Plejecentret Østergaarden. Endnu mere overrasket blev han, da ansatte fra Spar i Gørding sammen med plejepersonalet begyndte at slæbe julekurve, berlinere, klejner og blomster ind i forhallen, men der bredte sig både smil og julelys i øjnene, da beboerne til deres store overraskelse fandt ud af, hvad al den virak nu skulle gøre godt for.

- Vi kan godt lide at give gaver. Vi vil gerne glæde de ældre borgere lidt, for de trænger sådan til det, siger Mette Marie Madsen fra Spar i Gørding, da hun sammen med Butik Knoppen i Gørding og Café Guldægget fra Esbjerg leverede 49 julegaver til Gørdings ældre borgere.

Da coronaen ramte i foråret satte Spar-butikken også ind for at hjælpe byens ældre borgere ved at igangsætte en husstandsindsamling. Her valgte butikken at fordoble det indsamlede beløb, men da de for første gang uddelte julegaver, sponsorerer de det hele selv.

Plejehjemsleder Sanne Andersen forklarer, at gaverne i den grad spreder glæde i en juletid, hvor hver beboer kun må have en-to faste besøgspersoner.

- Nogle af de ældre spørger os, hvem de skal vælge, hvis de har fire børn. Det kan vi ikke rigtigt svare på, men sådan er reglerne desværre, siger Sanne Andersen.

Annonce

Gode hjerter i Gørding

Både Mette Marie Madsen og Sanne Andersen mener, at det er de mange gode hjerter i Gørding, der kan få en uddeling som denne i stand.

- Der er generelt bare et rigtigt godt sammenhold og samarbejde i Gørding. Derfor kan dette lade sig gøre, siger Mette Marie Madsen og forklarer, at de ældre godt ved, at det er lokalsamfundet, der støtter og hjælper dem i en svær tid.

- Jeg synes det er flot. Vi fik også gaver til påske, siger 77-årige Lise Brorsen Hansen, der griner lidt over, om Spar havde været helt i Berlin og hente kagerne. Og hun vidste, at hun nok kunne se frem til endnu flere julegaver.

- Mine to nevøer er begge ingeniører, så de har råd til at give gode julegaver, smilede Lise Brorson Hansen, der dog kun havde et beskedent juleønske om en ny bluse med heste på.

25.000 kr.

Spar Gørding havde for at glæde de ældre på Gørdings plejehjem ansøgt og modtaget 25.000 kr. fra KFI Erhvervsdrivende Fond, hvor lokale købmænd kan ansøge om penge, der kan understøtte juleaktiviteter og hygge i lokalområdet.

Mette Marie Madsen sprittede godt af på vegne af Spar Gørding, inden de mange julegaver blev leveret. Foto: Jacob Schultz
En lille gruppe af plejecentret Østergårdens beboere havde forsamlet sig ved indgangen, da der torsdag formiddag blev leveret julegaver, fordi de ældre skulle have lidt muntre sig ved i en svær coronatid. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce