Annonce
Haderslev

Købsaftale underskrevet: VUC Syd afhænder prestigebyggeri på Haderslev havn

VUC Syd Lighthouse til venstre og Flow factory til højre. Bygningerne ligger på Haderslevs havnefront blandt andre markante bygninger. Foto: Jacob Schultz
Som led i en større bygningsrokade har Haderslev Byråd tirsdag aften besluttet at købe bygningskomplekset Lighthouse og Flowfactory på havnefronten i Haderslev. Bygningerne skal fremover danne ramme for både Haderslev Rådhus og en række borgeraktiviteter.
Annonce

Haderslev: Byrådet i Haderslev Kommune har på et lukket punkt tirsdag aften under byrådsmødet énstemmeigt godkendt overtagelsen af VUC Syds tidligere hovedsæde på Haderslev Havn, Lighthouse, samt den nabobygning, Flowfactory, som engang var udset til at være iværksætter-miljø for VUC-elever.  Det sker som led i en større bygningsrokade, hvor kommunen samler alle medarbejdere på Haderslev Havn.

Det oplyser Haderslev Kommune i en pressemeddelelse, der er sendt ud i forlængelse af mødet.

Forud for købet er gået et forløb, hvor byrådet har givet Allan Emiliussen - gruppeformand for fællesgruppen og medlem af Venstre - og Henrik Rønnow - 2. viceborgmester og gruppeformand for Socialdemokratiet - mandat til at forhandle en aftale om købet på plads.

Ifølge Allan Emiliussen har Haderslev Kommune valgt løsningen, fordi den understøtter flere af byrådets ambitioner.

- Vi vil gerne møde borgerne på en ny måde, og det får vi mulighed for i Lighthouse, hvor vi uden for kontortid kan åbne huset for borgere og foreninger. Desuden får vi samlet medarbejderne i moderne faciliteter og styrket samarbejdet på tværs, som også vil være til gavn for borgere og erhvervsliv. Endelig er der også god økonomi i købet, fordi vi samlet set kommer til at spare penge på udgifterne til bygninger og leje, siger Allan Emiliussen.

Annonce

Gamle rådhus til salg

Det nuværende rådhus i Gåskærgade sættes snart til slag, oplyser Allan Emiliussen til JV:

- De nuværende bygninger, kommunen holder til i, bliver sat til salg. Jeg er sikker på, at der vil være købere til vores nuværende rådhus lige midt i Haderslev. Det vil være attraktivt, siger Allan Emiliussen.

Han tilføjer, at prisen har været 62,5 millioner kroner for Lighthouse og 16,5 millioner kroner for Flow Factory.

Samlet skal kommunen punge ud med 105 millioner kroner for at gøre det hele indflytningsklart til et byt formål. Pengene bliver lånt ved staten.

Bygningen i Gåskærgade skulle renoveres og isoleres bedre for i alt 16 millioner kroner for at leve op til en moderne energistandard. VUC-byggeriet på havnen er bedre isoleret og kommunen sparer alene på driften det beløb, som det koster at betale renter og afdrag pålånet til købet af bygningerne på havnen.


Vi vil gerne møde borgerne på en ny måde, og det får vi mulighed for i Lighthouse, hvor vi uden for kontortid kan åbne huset for borgere og foreninger.

Allan Emiliussen, byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre


Annonce

Større rokade

Købet af ejendommene omfatter en større rokade, hvor medarbejdere, som aktuelt sidder på andre adresser i Haderslev vil blive samlet på havnen.

Formand for VUC Syds midlertidige styre, Laust Joen Jakobsen er glad for, at det er lykkedes at sælge Lighthouse til Haderslev Kommune, så Haderslevs borgere fortsat kan få glæde af bygningen:

- Med salget af Lighthouse tager vi et stort skridt videre i vores genopretning af VUC Syd. Først og fremmest får vi høvlet en betydelig del af vores samlede bygningsgæld væk. Men endnu vigtigere, så kan vi nu koncentrere os fuldt ud om at udvikle vores uddannelsestilbud, hvor vi har mange spændende tiltag på vej.

Salget er det seneste i en række af bygningssalg, som VUC Syd er kommet i mål med på over det seneste år og som har halveret VUC Syds bygningsmasse med ca. 13.000 kvadratmeter.

VUC Syd er fortsat til stede i Haderslev, hvor institutionen det seneste års tid har tilbudt undervisning fra lejede lokaler på Krogs Kobbel 2. Derudover har VUC Syd fortsat egne bygninger i Aabenraa, Sønderborg og Tønder.

Lighthouse var hovedsæde for det skandaleramte VUC Syd.
Annonce

Tilfreds viceborgmester

Borgmester H. P. Geil (V) har som tidligere formand for bestyrelsen i VUC Syd været inhabil i processen. Derfor har Allan Emilussen og viveborgmester Henrik Rønnow (S) stået for at indgå en købsaftale:

- Der har været et bredt politisk ønske om at finde en samlet løsning på lokaleudfordringerne, som bl.a. handler om, at rådhuset i Gåskærgade skulle renoveres for et tocifret millionbeløb. Med købet af Lighthouse og Flowfactory løser vi således en række problemer på en gang, og vi er meget tilfredse med at kabalen på denne måde går op, siger han.

FlowFactory var ment som et forsøg på at skabe en rugekasse for et iværksættermiljø på VUC inden for it.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce