Annonce
Varde

Købte grund for knap 23 mio. kr. – ved ikke om der må bygges en Aldi

I udtryk mindet oplægget til en Aldi og Rema 1000 meget det, man kender fra Grindsted. Visualisering: Ardess
Ejendomsudviklerfirmaet Innovater købte i november 2019 hjørnegrunden ved Q8 og Rema 1000 for 22.925.000 kroner med et mål om at bygge to dagligvarebutikker. Men det er inden, tilladelserne er givet.
Annonce

Varde: De er vedholdende. Folkene bag ejendomsudviklerfirmaet Innovater med kontorer i Aahus og Frederiksberg. Innovater har ad flere omgange forsøgt at få lov til at opføre en tredje dagligvarebutik i krydset ved Nordre Boulevare og Vestre Landevej.

Fik i 2018 nej af et enigt plan- og teknikudvalg til at bygge en dagligvarebutik, hvor REKA-gruppen har kontor. Årsagen er de trafikale forhold.

Annonce

Slog til

Men i november 2019 slog Innovater til, da muligheden bød sig og købte hjørnegrunden, hvor Q8 og Rema 1000 holder til. Pris 22.925.000 millioner kroner. Innovater har købt grunden af Per Svenningsen.

- Vi er et ejendomsselskab, der lever af at købe og sælge. Det er en ejendom i drift, siger udviklingschef Andreas Bagunck fra Innovater.

Sådan forestiller Innovater, at Aldi og Rema 100o skal placeres på grunden. Kort: Ardess

Men selve baggrunden for at købe grunden for et så stort millionbeløb er, at Innovater vil bygge en ny Rema 1000, ligesom der ifølge ansøgningen til Varde Kommune ønskes opført en Aldi. Men sidstnævnte er ikke muligt med den nuværende kommuneplan.


Det er usædvanligt, at vi købte før tid. Det er gambling i forhold til at bygge på restarealet. Men vi har gjort det før.

Andreas Bagunck, udviklingschef for Innovater


- Det er usædvanligt, at vi købte før tid. Det er gamling i forhold til at bygge på restarealet. Men vi har gjort det før, siger Andreas Bagunck.

Annonce

Restareal

Et stort restareal med en mindre udstillingshal og friarealet ud til Håndværkervej. Men ikke mere gamling, end pungen kan bære.

- Alene med en Rema 1000 og Q8-tanken, hænger der sammen. Vi har to rigtig gode lejere, siger Andreas Bagunck.

Hvis Varde Byråd ikke siger god for planerne om to dagligvarebutikker på grunden, så ved han ikke om Rema 1000 vil bygge nyt.

- Så har vi en ny situation. Det er op til Rema, siger Andreas Bagunck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce